Kot smo že poročali, so vijoličasti na klubski naslov s strani UEFA prejel dopis o kazni, izrečen ob dogodku na tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, ko so se Mariborčani pomerili z mostarskim Zrinjskim. Iz tabor državnih prvakov so že sporočili, da se bodo na kazen, klubu grozi delna zapora južne tribune, pritožili.


Mariborčanom zaradi majhnega znaka, ki se je pojavil na južni tribuni in je po navedbah v poročilu delegata skrival v ozadju keltski križ ter dobil oznako rasistične vsebine, grozi ukrep o delnem zaprtju stadiona na naslednji domači evropski tekmi. Krovno nogometno organizacijo so pri klubu že zaprosili za temeljito obrazložitev kazni, v pritožbenem roku pa bodo podali pritožbo, saj so mnenja, da ne gre za rasistični izpad, ob tem pa je bil znak po posredovanju tudi umaknjen. Kot so še zapisali na klubski spletni strani, NK Maribor ni bil nikdar v zgodovini označen za rasističnega, enako velja za navijaško skupino, ki se ni ponašala s tem početjem ali bila rasistično naravnana.

O tem, kaj pomeni kazen glede razpoložljive kapacitete Ljudskega vrta na naslednji evropski tekmi, bodo lahko iz kluba sporočili po vseh pridobljenih informacijah. Je pa bil bil klub pohvaljen za odlično organizacijo tekme z Maccabijem. S strani UEFA je bila tekma označena z visoko oceno, takšno poročilo sta oddala delegat in posebni odposlanec UEFA na tej tekmi (Security Officer).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brekalo in Vipotnik s prvencema junaka slovenske zmage v Kazahstanu

Slov enija je danes na gostovanju v Kazahstanu pričela misijo uvrstitve na Euro, ki ga bo …