Slovenija postaja vse bolj priljubljena destinacija in prava meka za priprave evropskih klubov med poletnimi pripravami na nove sezone. Kvalitetni nogometni tereni in hotelske storitve ter naravne danosti naše države privabljajo k nam klube, ki so za dobro storitev pripravljeni plačati več. Tudi v letošnjem poletju se bo, predvsem na vzhodu države, pripravljalo več deset evropskih klubov, ki bodo v tem času odigrali kopico pripravljalnih tekem.


Dežela na sončni strani Alp tako postaja resna konkurenca Avstriji, ki sicer že več kot desetletje drži primat na področju poletnih priprav klubov. Najpriljubljenejše destinacije v zimskih mesecih so Portugalska, Španija in Turčija.

Med rednimi strankami slovenskih trening kampov so predvsem prvoligaški klubi iz regije bivše države ter klubi iz Azerbajdžana, Bolgarije, Moldavije, Poljske, Romunije, Rusije, Turčije in Ukrajine. Vendar pa so se v zadnjih letih za Slovenijo začeli odločati tudi klubi iz zahodne Evrope ter iz Grčije in Izraela. Tako smo v preteklosti pri nas lahko spremljali tudi angleške in španske prvoligaše in morda jih bomo tudi letos, saj večina klubov še ni javno oznanila svojih načrtov za priprave. Pohiteli so le pri Leeds Unitedu, ki bo treniral v Prekmurju. Trikratni angleški prvaki, ki trenutno igrajo v angleškem Championshipu, bodo pri nas odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem, med katerimi je za 13. julij že dogovorjeno srečanje proti Domžalam. Med drugimi bolj znanimi moštvi je že jasno, da bodo del svojih priprav v Sloveniji oddelali pri zagrebškem Dinamu, Hajduku, Lokomotivi iz Moskve, Metalistu, Partizanu, Petrolulu, Rijeki, Sarajevu  itd.

O zanimivem poletnem nogometnem dogajanju vas bomo sproti obveščali tudi na SNP-ju, kjer bomo pripravljalne tekme na slovenskih tleh redno spremljali ter bomo objavljali rezultate in reportaže najpomembnejših in najbolj atraktivnih srečanj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nova sprememba nogometnih pravil: Karton oranžne barve!

Poleg rdečega in rumenega kartona naj bi se pojavila še tretja barva kartonov. Mednarodni …