Že v soboto smo pisali o humanitarnem nogometnem turnirju v Novi Gorici, kjer so se v Športnem parku zbrali nekdanji nogometaši iz Hrvaške, Italije in Slovenije. S prodajo vstopnic in priložnostno donacijo novogoriške igralniške družbe so za slovensko in italijansko društvo za pomoč otrokom z avtizmom skupaj zbrali blizu sedem tisoč evrov.


Dogodka se sicer niso udeležili vsi napovedani nogometaši, kljub temu pa se je na tribuni novogoriškega objekta po oceni organizatorja nabralo okrog tisoč gledalcev. Nogometni turnir, nekdanji nogometaši so odigrali tri tekme po pol ure, je pripadel Slovencem, ki so nastopili v najbolj zveneči postavi, saj je nastopilo kar nekaj članov zlate generacije. Slovenske barve so branili Milenko Ačimović, Marinko Galić, Mladen Rudonja, Milan Osterc, Saša Gajser, Sašo Udović, Ermin Šiljak, Spasoje Bulajić, Đoni Novak, Mladen Dabanović, Matej Mavrič, Alfred Jermaniš, Grega Židan, Vili Bečaj, ob igrišču pa jih je spremljal tudi Zlatko Zahović, ki zaradi težav s kolenom ni igral. Slovenci so z izidom 3:0 v uvodni tekmi turnirja ugnali Italijo, ki so jo zastopali Roberto Pampa Sosa, Andrea Carnevale, Benito Carbone, Valerio Bertotto, Fulvio Pea, Simone Pavesi, Massimo Bonani, Gianluca Collonnelo, Marco Ascenzi, Andrea Mazzantini, Rodolfo Vanoli, Gianluca Colonnello, Paolo Ghisoni, Paolo Miano, Alex Brunner, Denis Godeas, Guerino Pelizzoli ter televizijska komentatorja Stefano de Grandis in Federico Mosca.

Obračun med Italijo in Hrvaško je bil odločen šele po enajstmetrovkah, z izidom 8:7 pa so ga dobili naši južni sosedi. O zmagovalcu turnirja je tako odločal zadnji obračun med Slovenijo in Hrvaško, za katero so nastopili Mario Stanić, Stjepan Tomas, Boris Zivković, Nikola Jurćević, Adi Mušić, Igor Budiša, Mario Tokić, Robert Kovačić, Dragan Vukoja, Mladen Rakić, Robert Brčić, Goran Spajić, Jozo Palić, Zoran Galić, Gordan Ciprić, ivica Ljubić, Ilija Lović, Igor Živović, Ivan Lajtman. Slovenci so povedli z zadetkom Ačimovića, nakar je izenačil Stanić, zmagovalni zadetek pa je bil delo Udovića.

S prodajo vstopnic, za katere so gledalci odšteli pet evrov, se je na zbralo blizu 3.500 evrov, družba Hit pa je s priložnostno donacijo vsoto podvojila, tako da je bilo za otroke z avtizmom skupaj zbranih 7.000 evrov, ki bodo šli na račun slovenskega društva OKO in italijanskega društva OLTRE IL LABIRINTO Onlus.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani do remija na Rujevici

Tudi v Celju so prost vikend zaradi reprezentančne pavze izkoristili za pripravljalno tekm…