Slovenska članska futsal reprezentanca je kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo začela odlično, z zmago proti Črni gori. V Mariboru so varovanci Tomislava Horvata bili boljši s 3:1.

Slovenija proti Črnogorcem ni izgubila še nikoli, da se bo tradicija nadaljevala pa so napovedovale že uvodne minute srečanja. Navijači v mariborski dvorani Tabor so se prvič razveselili že po dveh minutah, ko je ostro podajo Nejca Hozjana z leve strani v zadetek pretvoril Igor Osredkar. Slovenci so v nadaljevanju prvega dela imeli nekaj priložnosti za povišanje rezultata, toda niso bili uspešni. Kazen je sledila tik pred odhodom na odmor, ko so gostje z nekaj sreče izenačili. Izid polčasa je postavil Aleksandar Obradović.

V drugem delu je domača izbrana vrsta ponovno prevzela pobudo, goste je reševal tudi okvir vrat, rezultat pa se je vendarle spremenil v 31. minuti, ko je zares lepo akcijo celotne ekipe kronal Žiga Čeh. Le dve minuti kasneje je za mirnejše nadaljevanje in končnih 3:1 poskrbel Denis Totošković. “Pristop od začetka ni bil pravi. V drugem polčasu smo nato skupili skupaj, fantje so odigrali tako kot je potrebno, tako kot Slovenija zmore in zasluženo smo zmagali,” je ob koncu srečanja razplet dogodkov komentiral selektor Slovenije.

Slovenija je z odličnim štartom v kvalifikacije prevzela vodstvo v skupini 5, v kateri igra še Kazahstan. Prav sokoli bodo naslednji nasprotnik Slovencev, ki jih zahtevno gostovanje v osrednji Aziji čaka 8. oktobra.

Slovenija – Črna gora 3:1 (1:1)
1:0 Osredkar (2.), 1:1 Obradović (17.), 2:1 Čeh (30.), 3:1 Totošković (32.)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od D.Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji hrvaški kapetan o Čeferinu: “UEFA nam je vseskozi pomagala”

Kot verjetno že veste, se v Ukrajini zadnjih nekaj mesecev odvija vojna proti Rusiji, posl…