Znani so vsi nosilci, ki bodo mogoči nasprotniki Maribora v petkovem žrebu za Ligo prvakov in bodo zadnja ovira vijoličastih pred vrati raja. To so Basel, Celtic, Dinamo Zagreb, Steaua in Viktoria iz Plzna. Katerega izmed nosilcev bo Mariborčanom namenil Gianni Infantino bo znano v petek, nekaj minut po dvanajsti uri. Žreb bo opravljen na sedežu Uefe v švicarskem Nyonu.


Izmed omenjenih ekip se zdi, da bi Maribor imel največ možnosti proti češki Viktoriji, katera se zdi premagljiv nasprotnik in ekipa, ki ima precej težav v obrambni vrsti, saj so v dosedanjih kvalifikacijah prejeli na štirih tekmah kar šest zadetkov (Željezničar 4, Nomme Kalju 2). Drugi po listi zaželjenosti v taboru vijoličastih bo najbrž škotski Celtic, ki se je v tretjem krogu kvalifikacij namučil s švedskim Elfsborgom in na dveh srečanjih slavil s skupnih 1:0. Ob tem pa so Škoti v zadnjih sezonah postali že kar “redna stranka” za vijoličaste, ki so v sezoni 2010/11 s skupnim izidom 6:2 odpravili Hibernian, sezono kasneje pa z 3:2 še Rangers.

Od ostalih nosilcev se najmočnejši zdijo Švicarji, ki v zadnjih sezonah zelo uspešno nastopajo v evropskih tekmovanjih. Švicarskim prvakom z izdatno finančno pomočjo pomaga farmacevtski gigant Novartis in Basel je lani celo zaigral v polfinalu Lige Europa. Malenkost manj uspešna je bila romunska Steaua, ki je v istem tekmovanju prilezla do osmine finala. Tam so po dveh enakovrednih srečanjih bili slabši od angleškega Chealseaja, ki je bil tudi končni zmagovalec tega tekmovanja. Močnejši kot prejšnje leto se zdi zagrebški Dinamo. “Stari znanci” Mariborčanov so se pred to sezono okrepili z nekaj dobrimi posamezniki, izstopata predvsem alžirski reprezentant Soudani in čilski reprezenant Fernándes, ki v Zagrebu igra kot posojen igralec nemškega Bayerja iz Leverkusna. Zagrebčani so v tretjem krogu kvalifikacij zlahka odpravili moldavski Sheriff in slavili na obeh tekmah (skupno 4:0). “Gazda” kluba Zdravko Mamić sicer najavlja, da bo klub v prihodnjih dneh okrepil še z nekaj dodatnimi igralci. Prvi bi naj bil hrvaški reprezentant Ognjen Vukojević, ki je v zadnjih letih brcal žogo na vzhodu Evrope.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nova sprememba nogometnih pravil: Karton oranžne barve!

Poleg rdečega in rumenega kartona naj bi se pojavila še tretja barva kartonov. Mednarodni …