V Ljudskem vrtu so znova, še tretjič, v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor, v krvodajalski akciji zbirali življenjsko pomembno tekočino. Akcija s sloganom ‘Vijolꞌčna kri, za vse ljudi!” je v klubske prostore privabila veliko ljudi, iz tabora vijoličastih pa so sporočili, da se je v šestih urah zbralo 51.750 ml krvi.


Akcije se je udeležilo 140 ljudi, kri je darovalo 115 posameznikov, ki jih je pozdravil tudi kapetan Marcos Tavares. Vselej nasmejani Brazilec se zaradi napornega ritma treningov akcije ni mogel udeležiti, zato pa je nekaterim krvodajalcem podaril tudi nekaj avtogramov, predvsem na praktično darilo, ki so ga prejeli vsi udeleženci. Vijoličasta devetica je ob tem spomnila tudi na pomen krvodajalske akcije: “To je velika zadeva, saj NK Maribor s tem pokaže, da pomaga ljudem v Mariboru in po celotni Sloveniji. In to je dobro, nismo dejavni le na področju nogometa, ampak skušamo pomagati tudi ljudem po državi. Maribor je najboljši klub v Sloveniji in med najboljšimi klubi v Evropi, zato ima ta akcija velik motiv za vse.”

“Izredno smo veseli, da smo ponovno izpeljali to krvodajalsko akcijo v sodelovanju z NK Maribor. Pri nekaterih krvnih skupinah nam je že šlo na tesno, tako da smo še toliko bolj veseli množične udeležbe. Vsaka takšna akcija je nekaj posebnega in jo težko pričakujemo. In ker je to naš klub, soorganizator, smo še toliko bolj veseli, ker vsi, ki pridejo, to naredijo še raje. S ponosom, da so pomagali ljudem, ki so pomoči potrebni. Danes je v vrečkah odsevala tudi vijolꞌčna barva,” pa je zadovoljno pojasnila dr. med Bojana Bizjak s Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor z Armenci, Domžale proti Luksemburžanom

Žreb v Nyon-u je določil, da bosta Maribor in Domžale prvo tekmo odigrala na domačih tleh.…