Včeraj sta postala znana tudi finalista pokala v mladinskem pokalnem tekmovanju pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. V Šmartnem ob Paki  se bosta v četrtek 30. maja pomerila trenutno najboljši mladinski ekipi v Sloveniji, finale sta si z prepričljivima zmagama v gosteh zagotovila Maribor in Domžale.


Mariborčani so finalno vstopnico potrdili z polfinalno zmago proti kidričevskemu Aluminiju. Vijoličasti so že v prvem polčasu dvakrat zatresli mrežo šumarov, ko je dvakrat v polno meril Nino Žugelj. Varovanci Milana Žurmana so tudi v nadaljevanju dvakrat zatresli mrežo rdeče-belih, ko sta v polno merila Nick Hanik Horvat in Crhis Cener. Končni rezultat je v končnici postavil vezist Kidričanov David Flakus Bosilj.

Domžalčani so si finalno vstopnico priigrali z zmago na koprski Bonifiki, kjer so pred kar dvesto gledalci ugnali Koper. Za varovance Darka Birjukova sta v prvem polčasu mrežo Primorcev zatresla Benjamin Markuš in Dario Kolobarić. V končnici srečanja pa sta visoko zmago in vstopnico v finale potrdila Benjamin Šeško in Mark Čeh.

Rezultata:

Aluminij : Maribor 1:4 (0:2)

50; Flakus Bosilj 87`; Žugelj 37`, 38`, Hanik Horvat 70`, Cener 70`

Koper : Domžale 0:4 (0:2)

200; Markuš 24`, Kolobarić 36`, Šeško 74`, Čeh 85`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …