Večina najmočnejših evropskih lig bo svoja vrata odprla sredi avgusta in tudi turška Süper Lig ni izjema. Najboljši turški klubi čas do pričetka tekmovanja tako izrabljajo za piljenje forme in taktičnih zamisli ter se v teh dneh pripravljajo v svojih trening bazah širom Evrope. Največ jih ima svoje baze razvrščene po Avstriji, takoj za njo pa že sledi Slovenija, ki v teh dneh gosti štiri prvoligaše. Med njimi je tudi sloviti Galatasaray.


Ob najtrofejnejšemu turškemu klubu, z Didierom Drogbajem na čelu, bodo slovenski ljubitelji nogometa pobližje lahko spremljali še Antalyaspor, za katerega bo letos igral slovenski vratar Sašo Fornezzi, ter tudi Kardemir Karabükspor in Konyaspor. Če smo v zadnjih letih bili navajeni, da so tuji nogometni klubi na pripravah v Sloveniji povečini izbirali svoje trening baze na vzhodu države, pa so potencial športnega turizma končno prepoznali tudi zahodno od Trojan in Galatasaray bo tako svoje priprave oddelal v bližini Bleda, natančneje v Lescah kjer bodo preživeli teden dni in bi naj v tem času odigrali tudi eno pripravljalno srečanje.

Bi pa naj več pripravljalnih srečanj na slovenskih tleh odigrali preostali trije prvoligaši, ki bodo v Sloveniji ostali dlje časa. Kardemir za svojo trening bazo uporablja športni park v Kidričevem in je tako za pričakovati, da bo odigral tudi kakšno trening tekmo z lokalnim drugoligašem Aluminijem, ki ga vodi Ante Šimundža in ki se je na letošnjih srečanjih proti tujim klubom že izkazal kot zelo trd oreh. Antalyaspor, ki se je pred sezono okrepil s Sašom Fornezzijem in Milanom Barošem, je nastanjen v Moravskih Toplicah in bo že danes odigral svoje prvo pripravljalno srečanje. “Škorpijonom” bo nasproti stal beograjski Rad, ki podobno kot Kardemir tudi trenira v Kidričevem. Bo pa v naslednjih dneh mogoče spremljati tudi medsebojno pripravljalno srečanje dveh turških prvoligašev, in sicer se bi naj pomerila Antalyaspor in Konyaspor, vendar še nismo pridobili informacij kje bo tekma odigrana. Vsekakor bo na slovenskih trening igriščih pestro še vsaj nekaj tednov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma legend za pomoč žrtvam poplav

Ljubljana bo nocoj gostila dobrodelno tekmo, na kateri se bodo zbirala finančna sredstva z…