Nogometaši kranjskega Triglava so si zagotovili obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije, potem ko so na povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev lige premagali ptujsko Dravo s 4:2 (2:2). Gorenjci so dobili že prvo tekmo na Ptuju z 2:1.

* Športni center, sodniki: Balažič, Pospeh (oba Ljubljana) in Mikača (Višnja Gora).
* Strelci: 0:1 Bizjak (30.), 0:2 Bizjak (34.), 1:2 Elsner (42.), 2:2 Poplatnik (44.), 3:2 Majcen (51.), 4:2 Poplatnik (81.).
* Triglav: Džafić, Arh Česen, Zec, Elsner, Mlakar, Tijanić, E. Kryeziu, Udovič, Kuhar (od 74. Bojić), Poplatnik (od 88. Šmit), Majcen (od 60. Žurga).
* Drava: Šeliga, Rešek, Flis, Petek, Pirtovšek, Lovenjak (od 72. Džafić), Šporn, Kolar (od 46. Čeh), Šalamun (od 51. Cuffaro), Fanimo, Bizjak.
* Rumeni kartoni: Poplatnik, Zec, Udovič; Bizjak.
* Rdeči karton: /.

Kranjčani so v deveti medsebojni tekmi tretjič premagali Dravo. A ta zmaga je bila ena pomembnejših, saj je Kranjčanom zagotovila prvoligaški status tudi za sezono 2018/19. Eden junakov je bil spet Matej Poplatnik, ki je dvema goloma dodal še podajo.

Prvi polčas je ponudil kar razburljivo dogajanje. Že v 16. minuti je Luka Šalamun prvič resneje ogrozil vratarja domačih, v 30. minuti pa je podal pri vodilnem zadetku Jake Bizjaka, ki je zadel iz bližine. Le štiri minute pozneje je Bizjak podvojil prednost Ptujčanov, ko je malce z leve strani kazenskega prostora unovčil podajo Matthiasa Fanima za hrbet kranjske obrambe.

Ko je Ptujčanom kazalo zelo dobro, pa so udarec vrnili Gorenjci, v 42. minuti je zadel Rok Elsner z glavo po podaji s prostega strela z desne strani, v 44. pa še Matej Poplatnik, ki je zadel iz bližine po podaji Davida Zeca, nogometaša, ki je odigral še zadnjo tekmo za Triglav pred selitvijo k Benfici.

V drugem polčasu je najprej Poplatnik zapravil izjemno priložnost za vodstvo, ko je bil sam pred vratarjem, a zgrešil cilj, dve minuti pozneje pa je žogo z glavo podal do Luke Majcna, ki je s približno 11 metrov le poskrbel za kranjsko vodstvo.

V 76. minuti je s 14, 15 metrov na drugi strani streljal Fanimo, a za malo zgrešil cilj in izenačenje. Minuto pozneje je pri Kranjčanih z roba kazenskega prostora streljal Tom Žurga, a tudi on zgrešil. Malce zatem je isti igralec poskusil znova, a tudi takrat neuspešno.

V 81. minuti pa je Poplatnik potrdil Triglavov prvoligaški status, ko se je otresel svojega čuvaja in z roba kazenskega prostora ugnal še Aleksandra Šeligo. Na drugi strani je Nastja Čeh s prostega strela zadel le zunanji del mreže, zatem pa so strel Fanima blokiral domači nogometaši.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zdravstveni tehnik FC Kopra rešil življenje

Kot poroča spletni portal ekoper.si je v nedeljskem dopoldnevu v športnem centru na Bonifi…