Koper: Luka Koper-Olimpija 0:1, sreda, 22. 5. 2013, ob 17.30


 

Število gledalcev

Prva liga: 1000 (prvaliga.si)

SNP: 1.050

 

Pred 20. leti smo lahko v športnih časnikih in revijah prebirali članke z naslovi “Pravo južnoameriško vzdušje na Bonifiki”, “Bonifika kakor pekel” … in res se je takrat na tekmah Kopra zbiralo ogromno število navijačev. Ekipa (22. 10. 1991, str. 26) navaja kot rekordni obisk Bonifike tekmo proti ljubljanski Olimpiji spomladi leta 1987, ko je vstopnico kupilo skoraj 7.200 gledalcev, kar pomeni, da je bil dejanski obisk še višji. Takrat na glavni tribuni še ni bilo sedežev, pa tudi sicer so v tistih časih gledalce na stadion natisnili kot sardine v konzervo. (Vir: Stadion Bonifika (www.fotoultras.si)). Obisk tekme v minulem 35. krogu je glede na preostale tekme, sploh pa na obiskanost Bonifike zadnji dve desetletji resda soliden, vendar pa zelo daleč od obiskanosti iz časov nekdanje YU lige.

 

Končno se je na koprski Bonifiki spet zbralo prek 1.000 gledalcev. Na glavni tribuni dobrih 550, na VIP tribuni več kot 200, približno 50 ljubljanskih Green Dragonsov ter nekaj manj kot 80 gledalcev na navijaški tribuni koprskih Tifozov. Tifozi so v prvem polčasu navijali in izobesili transparent z napisom Tvoja izjava je za nas izdaja. Tifozi so tako opozorili na izjavo kapetana v koprskem moštvu za medije po tekmi z Gorico, da naj v Kopru ne bi bilo 12. igralca in da je nedopustno žvižganje lastni ekipi. V drugem polčasu pa so protestno sedeli na svoji tribuni in izobesili transparent z napisom Brez navijačev ni kluba. Skoraj 150 gledalcev se je zbralo na drugi polovici zahodne tribune – tribuni, ki na manjših tekmah gosti le nekaj posameznih gledalcev. Tokrat so se na tej tribuni zbrali nogometaši mlajših selekcij in njihovi starši. Želimo si, da bi to bila stalna praksa na tekmah Luke Kopra.

 

Foto: SPS

 

Foto: Nicky Kristl

 

Foto: Nicky Kristl

 

Foto: Nicky Kristl

 

Foto: SPS

 

Velenje: Rudar-Maribor 3:1, sreda, 22. 5. 2013, ob 17.30

 

Število gledalcev

Prva liga: 800 (prvaliga.si)

SNP: 450

 

Ker si je Rudar zagotovil obstanek v 1. ligi že pred časom, Maribor pa še en naslov prvaka, pred tekmo ni bilo posebnega naboja, čeprav so tekme proti Mariboru v Velenju vedno boljše obiskane od preostalih tekem. Tudi ravno zaradi tega, ker “v igri” ni bilo česa posebnega, nekaj več, je bil tudi odziv gledalcev v Velenju temu primeren, čeprav smo pričakovali še vsaj 100-200 gledalcev več. Na glavni tribuni se je zbralo približno 400 gledalcev, na navijaškem sektorju poleg glavne tribune pa približno 50 mariborskih ultrasov. V simboličnem številu so svoj pečat dodali še navijači Rudarja, Velenjski knapi.

 

Foto: Tomaž Sinigajda

 

Foto: Tomaž Sinigajda

 

Foto: Tomaž Sinigajda

 

Kranj: Triglav-Mura 05 0:2, sreda, 22. 5. 2013, ob 17.30

 

Število gledalcev

Prva liga: 400 (prvaliga.si)

SNP: 400

 

Vzdušje, ki so ga na tekmi pripravili kranjski ultrasi, Small Facesi, nas je presenetilo. Namesto na glavni tribuni so tokrat navijali na nepokriti tribuni, na sektorju, ki je namenjen gostujočim navijačem. Čeprav nogometaši Triglava niso zmagali, so ultrasi spodbudili k navijanju nogometaše mlajših selekcij Triglava, ki so na nekdanjem mestu Small Facesov, na glavni tribuni, pomagali svojim nogometašem na igrišču.

 

Foto: Aleš Cipot

 

Foto: Aleš Cipot

 

Foto: Aleš Cipot

 

Foto: Aleš Cipot

 

Foto: Aleš Cipot

 

Small Faces, vzdušje na tribunah

 

Kidričevo: Aluminij-Celje 1:3, sreda, 22. 5. 2013, ob 17.30

 

Število gledalcev

Prva liga: 200 (prvaliga.si)

SNP: 220

 

Pristaši Aluminija so si na sredini tekmi še zadnjič ogledali prvoligaško tekmo, saj se zaradi uspeha Mure 05 v Kranju in hkrati lastnega neuspeha na domačem igrišču zaenkrat poslavljajo od prve lige. Na tribunah se je tokrat spet zbralo za Kidričevo povprečno število gledalcev; na osrednji tribuni približno 180 gledalcev.

 

Foto: Gregor Krajnčič

 

Foto: Gregor Krajnčič

 

Foto: Gregor Krajnčič

 

Foto: Gregor Krajnčič

 

Domžale: Domžale-Gorica 3:0, sreda, 22. 5. 2013, ob 17.30

 

Število gledalcev

Prva liga: 300 (prvaliga.si)

SNP: 230

 

V Domžalah se je na poslovilni tekmi od domačega občinstva zbralo dobrih 230 gledalcev, od tega približno 200 na glavni domžalski tribuni. Tekma je minila brez prisotnosti novogoriških navijačev.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma legend za pomoč žrtvam poplav

Ljubljana bo nocoj gostila dobrodelno tekmo, na kateri se bodo zbirala finančna sredstva z…