V času pandemije COVID-19 bo nogometni klub Maribor v sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem nadgradil tradicionalno krvodajalsko akcijo Vijol’čna kri za vse ljudi.


Zaradi povečanih potreb po krvi bo letošnja akcija darovanja najpomembnejše življenjske tekočine, ki jo klub običajno organizira v septembru, tokrat že čez dober teden dni, in sicer med 30. marcem in 2. aprilom. Vsak udeleženec skupne akcije bo v zahvalo tudi prejel manjše darilo kluba.

Sporočilo NK Maribor navajamo v celoti:

Smo v trenutkih, ko je najpomembnejša le ena zadeva: skrb za zdravje. Pandemija je ob mnogih drugih ustavila tudi nogometne aktivnosti in ob odgovornem ravnanju, z doslednim upoštevanjem navodil želimo kot klub pomagati še na druge načine.

Nadgradili bomo projekt tradicionalne krvodajalske akcije Vijol’čna kri za vse ljudi. Vsako leto organiziramo plemenita dejanja v septembru, tokrat bomo že v marcu. V dneh, ko medicinsko osebje uspeva z nadčloveškimi napori obvladovati neprijetno situacijo, je bistvenega pomena tudi ustrezna zaloga krvi.

Zato bo NK Maribor v sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem pomagal pri tem namenu z organizacijo darovanja krvi v prihodnjem tednu, med 30.3. in 2.4.2020. Vsakega udeleženca skupne akcije čaka darilo NK Maribor, skupaj lahko naredimo največ.

Zaradi epidemiološke situacije so sprejeti dodatni zaščitni ukrepi, s katerimi krvodajalcem in zaposlenim omogočajo varno okolje in varen odvzem krvi:

– odvzem krvi je preseljen iz Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor na začasno zunanjo lokacijo na Srednji zdravstveni šoli, Trg Miloša Zidanška 3, Maribor,

– vsak krvodajalec se mora OBVEZNO NAJAVITI na termin z namenom preverjanja ustreznosti za odvzem krvi in odsotnosti bolezenskih znakov in upoštevanja ukrepov za preprečevanje prenosa COVID-19,

– zaradi prilagojene organizacije in izvedbe akcij so vabljeni predvsem krvodajalci, ki so že darovali kri,

– tel. št. za najavo krvodajalcev: 041 320-796 ali 02/321 22 71,

– odvzemni čas: ponedeljek, torek in četrtek od 7.30 do 12. ure.

Ob tem pa velja poziv, da se odzivamo na sms vabila k darovanju, ki jih dobimo od Rdečega križa. Urgentne operacije še potekajo, poraba je precejšnja in z darovanjem krvi lahko damo neprecenljiv prispevek k reševanju življenj.

Ne pozabimo: krvodajalstvo ni nevarno. Upoštevajmo navodila in stopimo skupaj. Pomagajmo! Naj bo vijol’čna akcija darovanja krvi uvod v naslednje obdobje, ko bo pomoč sočloveku izjemnega pomena in bomo le skupaj lahko prestali ter premagali neprijetne trenutke.

Dodatna pojasnila

Trenutno niste primerni za darovanje krvi: če ste v zadnjih 28 dneh potovali izven Slovenije (velja za vse države EU in druge celine), če imate prehlad, kašljate in kihate, imate povišano telesno temperaturo, prebolevate nalezljivo bolezen, ste bili v stiku z obolelo osebo, ste v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen.

#MiSkupajEnoSmo

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

URADNO: Olimpija z novim vratarjem

Ljubljanska Olimpija  je sporočila, da je triletno pogodbo z zeleno belimi podpisal v…