Ekipa SPINS danes zaključila s pripravami za nogometaše brez pogodb. Odigrali so šest tekem z domačimi in tujimi klubi, sodelovali pa so tudi na turnirju FIFPro v Nyonu, kjer so zasedli četrto mesto. Celotna strokovna ekipa je te priprave ocenila kot zelo uspešne, saj so si novega delodajalca uspeli najti številni nogometaši, kot so Jaka Ihbeisheh, Suvad Grabus, Rok Elsner, Dejan Milić, Mitja Mörec, Luka Vrhunc, Igor Lazić, Erik Salkič in Anej Lovrečič; Jure Travner in Davor Škerjanc pa sta še na preizkušnjah v tujini.


Ekipa PINS je zadnjo prijateljsko tekmo na stadionu Sportpark Welzenegg v Avstriji izgubila proti klubu SAK iz Celovca. Slovenski nogometaši so tekmo začeli napadalno, s pritiski tako po levi kot po desni strani, a žal igra ni stekla. Že v 10. minuti je imel Aleš Poplatnik lepo priložnost, da bi svojo ekipo popeljal v vodstvo, toda žoga je zadela zgolj vratnico. Igra se je še naprej nadaljevala predvsem na polovici SAK-a, a je avstrijska ekipa počasno igro ekipe SPINS hitro kaznovala s protinapadi in v 13. minuti zadela naprej za 1:0, nato pa vodstvo kmalu povišala na 2:0. Slovenska ekipa je imela malo priložnosti, pred koncem polčasa pa so Avstrijci prednost povišali na 3:0.

Ekipa SPINS se je na igrišče vrnila osvežena, saj so priložnost dobili tudi igralci na rezervni klopi, a nogometaši SAK-a so začeli polčas še napadalneje in prednost povišali kar na 4:0. Ekipa SPINS je poskušala zadeti predvsem preko Zorana Zeljkovića, nato pa je lep gol za 4:1 zadel mladi 18-letni Davorin Gosak. Čeprav je Vjekoslav Andrić ubranil nekaj poskusov za povišanje vodstva, so nogometaši SAK-a zadeli še peti gol na tekmi. V drugi polovici drugega polčasa so slovenski nogometaši ponovno pritisnili in znižali zaostanek za 5:2, ko je Bordon izkoristil priložnost lepe podaje Liridona Osmanaja. Končni rezultat je postavil Uroš Korun, ki je zadel za 5:3.

SAK : SPINS – 5:3 (3:0)
Strelci za SPINS: Gosak, Bordon, Korun

SPINS: Brljak, Anđelković, Romih, Panikvar, Smiljanić, Korun, Janežič, Zeljković, Poplatnik M., Poplatnik A., Osmanaj.  V 2. polčasu so igrali še: Andrić, Selimović, Suljević, Stojnić, Gosak, Bordon. Trener: Ermin Raković.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Poraz slovenske futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je današnjo tekmo proti Češki izbrani vrsti izgubila z rezu…