Decembrske praznične dneve so dodobra izkoristili tudi v Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, kjer so organizirali dobrodelno akcijo “Sodniški nasmeh za Asjo.” Ta je v celoti uspela.

V tednih pred zaključkom aktualnega leta so člani ZNSS stopili skupaj in z Lions klubom Brežice združili moči v sklopu dobrodelnih aktivnosti ZNSS Cares. Tokrat so se izkazali z zbiranjem finančnih sredstev za 11-letno Asjo Hotić, ki je zaradi cerebralne paralize od rojstva prikovana na invalidski voziček. V svojem kratkem življenju je dala skozi že marsikaj, trenutno pa obiskuje šolo s prilagojenim programom OŠ dr. Mihajla Rostoharja v Krškem. Ves čas s staršema obiskuje nevrofizijoterapijo, ki ji zelo pomaga, toda zaradi omejenih sredstev je država deklici omogočila obiskovanje terapij le enkrat tedensko. Ostalo breme stroškov je padlo na pleča njene družine. Sedaj ji bodo pri pomagali tudi sodniki.

V dobrodelni akciji “Sodniški nasmeh za Asjo” so zbrali 3.587 evrov sredstev, ki bodo porabljena za obiskovanje terapij in pripomočke, ki bodo veliki ljubiteljici nogometa pomagali pri vsakdanjem življenju. Asja namreč rada spremlja najbolj pomembno postransko stvar na svetu ter je navijačica Brežic 1919, ki trenutno igrajo v vzhodni skupini 3. SNL. Občasno si kakšno tekmo Brežičanov ogleda tudi v živo.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…