V novembru se bo slovenska reprezentanca najprej doma pomerila z Rusi, čez nekaj dni pa jih čaka še gostovanje na Poljskem. Tomaž Kavčič je predstavil seznam dvaindvajsetih igralcev, v ekipo se vrača Žan Benedičič, brez vpoklica pa je ostal grešnik Admir Dervišević.


Slovensko mlado reprezentanco do 21 let v novembru čakata dve kvalifikacijski tekmi. Najprej se bo pomerila z Rusijo doma, nato pa jo čaka še gostovanje v Bolgariji. Na obeh tekmah bo Kavčič računal na dvaindvajset igralcev, med katerimi je tudi Elvis Bratanović, eden od obeh nogometašev, ki sta na zadnji reprezentančni akciji kršila disciplino in morala predčasno domov. Drugi grešnik Amir Dervišević pa je ostal brez vpoklica.  “Igralce izbiram s seznama 25 do 28 igralcev, seveda lahko nanj pride tudi kakšen novinec, vendar v glavnem je to, to. Dobro je, da trenutno ni poškodb, vprašljiv je samo Trajkovski. Do zbora v ponedeljek, 11. novembra, je še kar nekaj tekem – v pokalu in nov ligaški krog. Upam, da ne bo kakšnih novih poškodb,” je o izboru igralcev povedal Kavčič. Zaradi slabega začetka kvalifikacij imajo v taboru Slovenije visoke cilje, nadaljevati v slogu zadnje tekme in zbrati čim več možnih točk. Mladi Slovenci se bodo najprej pomerili z močno Rusijo v Kopru, zato je Kavčič predstavil prvega tekmeca: “Tekmo z Rusi jemljemo kot vsako drugo. Dokazali smo, da lahko igramo z vsakim, jasno pa je, kaj v nogometu pomeni Rusija. Kam spada in kje igrajo njeni reprezentanti. Gre za standardne igralce prve ruske lige in posledično je ekipa zelo kvalitetna. A mi smo zelo dobro predstavo prikazali že v pri njih. Po eni individualni napaki smo prejeli odločilni gol, a tekma bi se lahko končala tudi neodločeno. Zdaj smo osredotočeni le nase in če bodo fantje dali od sebe 120%, potem lahko upamo na najboljše. Seveda pa upam na dobro podporo s tribun.”

Seznam reprezentance do 21 let:

Vratarja:
Cotman (NK Maribor), Jug (Bordeaux de Griondins, FRA)
Obrambni igralci:
Blažič (Koper), Janža (Domžale), Kous (Domžale), Krajnc (Cesena, ITA), Mitrovič (Olimpija), Palčič (Koper), Šme (Koper), Trajkovski (Maribor)
Zvezni igralci:
Benedičič (AC Milan, ITA), Črnic (Maribor), Jelenič (Padova, ITA), Majer (Domžale), Vrhovec (Celje), Vučkič (Newcastle, ANG), Zajc (Celje), Žibert (Koper)
Napadalci:
Bratanovič (Rudar), Lotrič (Koper), Pučko (Koper), Šporar (Olimpija)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …