Po mnenju mnogih najboljši slovenski sodnik zadnjih let Damir Skomina se je, kot kaže, odločil za končanje svoje kariere in ne bo več sodil nogometnih tekem, poročajo Primorske novice. Za 44-letnika je bila usodna težja poškodba kolena.

Skomina se je poškodoval novembra lani v 11. minuti obračuna skupinskega dela lige prvakov med Club Bruggom in Borussio iz Dortmunda, ko je zaradi bolečin v kolenu moral zapustiti teren na stadionu Jan Breydel v Bruslju. Kasnejše preiskave so ugotovile težjo poškodbo, po kateri pa se Koprčan očitno ne bo vrnil.

Štiriinštiridesetletnik ima za seboj zelo lepo kariero, saj je v njej sodil na tekmah svetovnega in evropskega prvenstva ter olimpijskih iger, prav tako pa je delil pravico tudi v finalu lige prvakov ter v finalu evropske lige. Sodil je na več kot 300 tekmah slovenske prve lige. Konec minulega leta je s strani Uefe bil dodan v ožji izbor sodnikov za sojenje na letošnjem evropskem prvenstvu, a mu je načrte prekrižala že omenjena poškodba.

A kot vse kaže se Primorec popolnoma iz nogometa ne bo umaknil. Skomina je aktualni predsednik sodniške organizacije pri MNZ Koper, prav tako pa bi naj aktivno deloval tudi na mestu športnega direktorja Izole. Prav on bi naj, po poročanju Primorskih novic, bil ključen pri prihodu Martina Preglja na stolček tretjeligaša iz Izole.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zavrču posegli po trenerski menjavi

Na trenerske menjave, ki so se v tem tednu zvrstile v slovenskem nogometnem prostoru, niso…