V drugi sobotni tekmi 2. kroga Prve Lige Telekom Slovenije je na stadionu Ob jezeru velenjski Rudar gostil Maribor.


Stadion Ob Jezeru Velenje, sodniki: Sagrković, Praprotnik, Pospeh

Strelci: 0:1 Hotić 11`, 1:1 Radić 93`

Rudar Velenje: Stopajnik, Kašnik, Filipović, Pušaver (45` Vošnjak), Hrubik (88` Lovenjak), Krefl, Črnčić, Kobiljar, Radić, Škoflek, Tučić (75` Tomašević)

Maribor: Handanović, Viler, Peričić, Ivković, Klinar, Vrhovec, Cretu, Kotnik, Kronaveter, Hotić (76 ` Pihler), Mešanović (75` Tavares)

Rumeni karton: Kobiljar; Vrhovec, Handanović

Rdeči karton: Kronaveter 72`

Po dokaj enakovrednem začetku obeh ekip, so iz prve prave priložnosti povedli Mariborčani. Tekla je 11. minuta srečanja, ko je Dino Hotić prejel žogo ob robu igrišča, se odločil za prodor in iz kakšnih petindvajsetih metrov z izjemnim strelom premagal nemočnega Tomaža Stopajnika.

Že v 14. minuti bi lahko Mariborčani svoje vodstvo povišali, žogo je iz avta z dolgo podajo v igro poslal Denis Klinar, žogo je podaljšal Jasmin Mešanović, ki jo je podaljšal do Roka Kronavetra, a žoga je zletela preko prečke.

V 22. minuti so bili ponovno blizu povišanju vodstva Mariborčani, Andrej Kotnik je po prodoru v kazenskem prostoru lepo zaposlil Jasmina Mešanovića, ki je proti velenjskim vratom poskušal z glavo, a je Tomaž Stopajnik strel brez večjih težav ubranil.

Tudi v končnici polčasa so bili boljši nogometaši Maribora, najprej je v 37. minuti prišel do poskusa Jasmin Mešanović, a je strel blokiral David Hrubik, žoga pa se je odbila v kot. Le minuto zatem je še enkrat več poskušal Dino Hotić, ponovno projektil proti vratom knapov a žoga je zleta za las mimo vrat. Dobre tri minute pred iztekom polčasa zadnja priložnost za Mariborčane, poskušal je ponovno Jasmin Mešanović, a je Tomaž Stopajnik strel ubranil.

Tudi v nadaljevanju srečanja so do prve priložnosti prišli Mariborčani, v 55. minuti se je za strel odločil Jasmin Mešanović, ampak tudi tokrat je Tomaž Stopajnik ostal nepremagan.

Le dve minuti zatem tudi prva omembe vredna priložnost za knape, ko je poskušal z razdalje Kobiljar, a je žoga zletela mimo vrat Jasmina Handanovića.

V 59. minuti so ponovno v priložnosti vijoličasti Andrej Kotnik, je preigraval, z globinsko podajo našel Mitjo Vilerja, ta se je odločil za močan strel, žoga pa je končala v avtu. Le dve minuti zatem druga resna priložnost za knape, v priložnosti se je znašel Žiga Škoflek, a je 41-letni Jasmin Handanović z izjemno reakcijo preprečil izenačenje v Velenju.

V 72. minuti srečanja je Maribor ostal brez Roka Kronavetra, ko mu je Asmir Sagrković pokazal rdeči karton za predčasen odhod iz zelenice. A še pred rdečim kartonom, je bil nad Kronavetrom storjen prekršek po naletu Leona Črnčića, ki pa ga glavni sodnik srečanja ni označil za prekršek.

Že v naslednjem napadu je sledil nov napad knapov, po napačni podaji Cretuja se je imenitna priložnost ponudila Dominiku Radiću, ki se je sam znašel pred Jasminom Hanadnovićem, a je strel Radiću Handanović ubranil.

V 87. minuti je večina gledalcev na stadionu že videla drugi zadetek Maribora, ko se je za strel iz dobrih dvajsetih metrov odločil Alexandru Cretu, a je žoga zletela tik mimo vratnice.

V prvi minuti sodnikovega dodatka so imeli novo priložnost na srečanju Velenjčani, po dolgi podaji Aljaža Krefla je z glavo iz kakšnih osmih metrov poskušal Dominik Radić, a je Jasmin Handanović žogo brez težav ubranil.

V tretji minuti sodnikovega dodatka pa eksplozija veselja na tribunah velenjskega stadiona. Luka Lovenjak je pobegnil Denisu Klinarju, Lovenjak pa je z izjemno podajo v osrčje kazenskega prostora našel Dominika Radića, ki je zadel za končnih 1:1.

Velenjčane čaka v 3. krogu Prve Lige Telekom Slovenije gostovanje pri kranjskem Triglavu, medtem ko bo Maribor v večnem derbiju v nedeljo v Ljudskem vrtu gostil ljubljansko Olimpijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…