Maribor je prvi slovenski predstavnik v Evropi, ki je že sklenil z evropskimi nastopi v letošnji sezoni. S skupnim rezultatom 4:1 so Mariborčani izpadli proti švedskemu Hammarbyju. Kljub temu so na povratni tekmi vijoličasti pokazali dobro podobo, proti golu Hammarbyja so spožili kar 23 strelov in pri tem okvir zadeli dvakrat.

“Začetek ni bil po naših željah, predvsem glede agresije in sprejemov proti naprej. Potem se je zgodil še ta gol, ki je psihološko obrnil zadeve na glavo. Določeno obdobje smo bili v krču, z nekoliko preveč igre nazaj. Potem smo se dvignili, si pripravili kar nekaj obetavnih situacij, a nismo dočakali konkretnejšega zaključka. Morebiten gol bi nam dal dodaten zagon v nadaljevanju tekme, a ga, žal, nismo dočakali. Opazna je bila individualna kvaliteta njihovih napadalcev na širokem prostoru in za nas je tekma proti nasprotniku takšnega nivoja prišla nekoliko prehitro. Verjamem, da bo Hammarby prišel do konferenčne lige. Gre za ekipo, ki igra že dlje časa skupaj, ima izkušnje iz kakovostne lige. Moramo jim čestitati za napredovanje, v dveh tekmah so bili boljši. Če na prvi tekmi nismo bili v pravi podobi, smo zdaj bili in bi si zaslužili več kot kaže končni rezultat.”

“Prisotno je veliko obžalovanje. Predvsem zaradi truda, ki so ga vložili fantje. Imeli smo 23 udarcev na gol, dve prečki, toda žoga preprosto ni hotela v mrežo.”

“Žal mi je navijačev, poskrbeli so za lepo ozračje in pozitivno energijo, vendar ne gre do cilja z dvigalom, treba bo po stopnicah. Pred nami je leto garanja, da bi bili ob naslednjem poskusu uspešnejši in na višjem nivoju za evropsko tekmovanje,”
 je po tekmi povedal trener Maribora Simon Rožman.

“Največja želja je bila, da fantje odigrajo na maksimumu zmožnosti. Temu smo se približali, smo pa ekipa v nastajanju, ki ji manjka takšnega ritma in večjega števila podobnih dvobojev. Imamo potencial, ki ga je treba izpiliti,” je dodal Rožman, in se že preusmeril k nedeljskemu večnemu derbiju.

“Takoj smo se preusmerili k derbiju in ob povratku na slovensko prizorišče verjamem, da bomo na želenem nivoju, da bi osvojili nove tri točke. Najlepši odgovor po izločitvi iz evropskega tekmovanja bi bil dober rezultat v derbiju. Nekatere zadeve v igri so že opazne in ne bomo obupali na tej razvojni poti. Gremo naprej z dvignjeno glavo, verjamem, da bomo v nedeljo na zadovoljivem nivoju.”

Vrhunce povratne tekme med Mariborjem in Hammarbyjem si lahko ogledate na spodnji povezavi.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=240&v=20B4CMZQEM0&feature=emb_logo


Naloži več sorodnih novic
  • Bravo prvič poražen

    Bravo je po 7 krogih še neporažen. Z tremi zmagami in štirimi remiji zaostajajo le za Kopr…
  • Šporar v Angliji debitiral, a ostal brez točk

    Šporar je v poletnem prestopnem roku prestopil iz portugalskega prvoligaša Sportinga v ang…
  • Iz Mure v Grčijo

    David Đurak  novi igralec grškega drugoligaša Doxe Dramas. 21 let…
Naloži več novic od B. C.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nukić usoden za Domžalčane

Večerni dvoboj Prve lige Telemach je bil rezerviran za Olimpijo in Domžale, moštvi sta se …