Beograjska Arena naj bi danes pozno popoldne po poročanju srbskih organizatorjev pokala po šivih. Domača reprezentanca bo namreč ob 18.30 stopila na vroči parket in v tekmi s slovensko reprezentanco pred polnimi tribunami otvorila deveto evropsko prvenstvo v futsalu.


Za obe ekipi je uspešen start v prvenstvo izjemnega pomena, saj ju v drugi, zadnji tekmi skupinskega dela čaka favorizirana Portugalska. Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so v Beograd odpotovali v nedeljo in do danes opravili dva treninga. Pripravljenost je na želeni ravni, motiva pred večernim spektaklom, ki bi jim lahko odprl vrata v četrtfinale, pa ne manjka. Pred kosilom smo se v hotelu, kjer biva naša ekipa, pogovarjali s pomembnima členoma naše reprezentance, Gašperjem Vrhovcem in Rokom Mordejem.

Gašper Vrhovec, 70 nastopov v dresu slovenske reprezentance, 35 zadetkov: “Pritiskov pred takimi tekmami smo navajeni, smo izkušena reprezentanca in mislim, da nam to ne bo delalo posebnih preglavic. Imamo pa zagotovo čast, da bomo igrali otvoritveno tekmo pred polnimi tribunami in mislim celo, da bo to ena najbolj gledanih tekem prvenstva. To so pa tiste lepe stvari, ki jih je potrebno izkoristiti nam v prid. Polne tribune lahko Srbom vlijejo dodatnih moči, vendar pa jih bodo postavile tudi pod velik pritisk. Igrajo doma, pričakujejo napredovanje. Vemo, da imajo s Portugalci veliko manjše možnosti kot z nami, zato so se na današnjo tekmo zagotovo posebej pripravili in želijo zmagati, vendar jim bomo mi skušali to preprečiti.”

Rok Mordej, 85 nastopov v dresu slovenske reprezentance, 36 zadetkov: “Na tekmo s Srbi smo se v zadnjih dneh pripravljali predvsem z video analizami naših prejšnjih medsebojnih tekem in tekem Srbov, ki so jih odigrali v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Dorekli smo nekaj stvari o prekinitvah in na sami tekmi se bo pokazalo, ali je bilo to dobro ali ne. Pogoji tukaj so res na visokem nivoju, hotel je odličen, prav tako dvorana, primerna je nivoju. Za današnjo tekmo napovedujejo dvanajst tisoč ljudi in komaj že čakamo, da stopimo na parket.”

Avtorica: P. B.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Prleki še naprej stoodstotni, prvi zmagi za Kobaridčane in Vrhničane

Po tretjem krogu 1. SFL na vrhu še naprej kraljuje Meteorplast Šic bar, ki je edina ekipa …