Potem, ko je projekt obnove bežigrajskega športnega parka pred meseci znova dobil pozitivno kulturnovarstveno mnenje in soglasje ljubljanskega Zavoda za varstvo kulturne dediščine, pa je Ministrstvo za kulturo ta sklep sedaj razveljavilo. Joc Pečečnik pravi, da bodo pri projektu vztrajali.


Saga o obnovi bežigrajskega športnega parka se vleče več kot 13 let, o projektu pa odloča že šesta vlada. Trenutni minister za kulturo Vasko Simoniti je že večkrat javno podal svoje nestrinjanje z načrtovanim projektom, tokrat pa je enega od najpomembnejših dokumentov za pridobitev gradbenega dovoljenje umaknil.

Kot poroča spletni portal 24ur.com, bo Pečečnik s projektom nadaljeval: “Seveda bomo vztrajali. Ne glede na to, da peščica intelektualcev ustvarja luč, da se s projektom večina ne strinja. Večina se s projektom pravzaprav strinja. Če imamo v Sloveniji pravno državo, kar upam, da jo imamo, bomo po 13 letih s projektom prišli do konca in dokazali, da smo ga naredili v skladu s predpisi in zakoni in tako kot so ga vsi ustrezni organi potrdili kot dobrega in takšnega, kot ga lahko izvedemo na tem območju.”

Vrednost projekta obnove bežigrajskega športnega parka bi naj bila 240 milijonov evrov, predvidoma pa bi se z njim ustvarilo tudi 800 novih delovnih mest, kar v trenutnem času ni nezanemarljiva številka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomljani priznali premoč Poljakom

Radomlje so na domačem terenu odigrale novo pripravljalno srečanje, tokrat proti poljskemu…