Tri dni po dvoboju z moskovsko Lokomotivo so nogometaši Partizana na Ptuju odigrali še svojo drugo pripravljalno tekmo v Sloveniji. Tokrat so za zaprtimi vrati “gostili” romunski Petrolul iz Plioestija in ga zasluženo premagali z 1:0. Edini gol je ob koncu prvega polčasa zabil Luka.


Podobno kot proti Rusom so tudi proti Romunom več od igre imeli beograjčani, ki so držali posest in vršili pritisk proti romunskim vratom. Za razliko od četrtkove tekme se napadi črno-belih tokrat niso končali pred kazenskim prostorom nasprotnika in tako so Srbi imeli kopico priložnosti za vodilni zadetek v prvih 30 minutah igre, vendar so Marković, Kojić, Luka in Ninković bili premalo natančni ali pa je njihove strele ustavil gostujoči vratar Povilas. Pritisk srbskih prvakov se je obrestoval deset minut pred koncem polčasa, ko je Iilć vrgel iz igre celotno obrambno vrsto Romunov, podal do Luke, ki je preigral vratarja in poslal žogo v mrežo (1:0). Partizan je do konca polčasa imel še tri solidne priložnosti, vendar se rezultat več ni spreminjal in igralci Petrolula so lahko bili zadovoljni z minimalnim zaostankom.

Igra v drugem polčasu ni bila na tako visokem nivoju kot v prvem. Partizan je sicer še vedno imel več od igre in več priložnosti, vendar so bili njihovi poizkusi premalo natančni.  V tem obdobju velja omeniti veliki priložnosti Jojića (48) in Ostojića (60), ki sta za las zgrešila cilj. Zadnjih pol ure se je igra umirila, k čemur so prispevale tudi nenehne menjave na obeh straneh. Za največ razburjenja v drugem polčasu sta poskrbela Yamissi in Mitrović, ki sta si skočila v lase in med igralci obeh moštev je v 83. minuti skoraj prišlo do pretepa. Obe ekipi bosta v naslednjih dneh nadaljevali s pripravami na slovenskih tleh. Petrolul v torek čaka dvoboj proti bolgarskemu Ludogoretsu, Partizan pa se bo dan kasneje pomeril z Zavrčem.

PARTIZAN 1:0 PETROLUL PLIOESTI
Strelci: Luka (36)

Foto: Danijel Šobot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nova sprememba nogometnih pravil: Karton oranžne barve!

Poleg rdečega in rumenega kartona naj bi se pojavila še tretja barva kartonov. Mednarodni …