Poletne priprave tujih klubov na slovenskih tleh so v polnem zamahu. Določeni klubi so že odpotovali nazaj v svoje domovine, drugi so komaj prispeli, nekateri še bodo. Tokrat smo na mestnem stadionu na Ptuju spremljali dvoboj dveh prišlekov, in sicer srečanje med beograjskim Partizanom in moskovsko Lokomotivo. V prijateljskem ozračju, v katerem glavni sodnik ni posegel po kartonih, so se ob koncu z zadetkom Brazilca Maicona Marquesa veselili igralci iz ruske prestolnice.


Na odlično pripravljenem igrišču sta obe moštvi v tekmo vstopili previdno in igra se je v začetnih minutah odvijala predvsem na sredini igrišča. Prvo priložnost tako beležimo šele v deveti minuti, ko je velik up srbskega nogometa, Nikola Ninković, preigraval pred kazenskim prostorom Rusov in se naposled odločil za strel iz daljine, vendar je žogo udaril preko gola. Podoben scenarij se je zgodil dve minuti kasneje, neuspešen je bil Saša Marković. Igralci aktualnega prvaka Srbije, so največjo priložnost v prvem delu imeli v 17. minuti, ko so v kazenskem prostoru Rusov izvajali indirektni prosti strel. Slovaški reprezentančni branilec Ján Ďurica je nespretno podal proti svojemu vratarju in ga skoraj premagal, vendar je Guilherme odlično posredoval in z roko ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Indirektni prosti strel sta nato izvedla Saša Ilić in že prej omenjeni Ninković, ki je s šestih metrov močno streljal po tleh, vendar so ruski branilci strel blokirali. Prvi resni poizkus Lokmotive smo zabeležili šele po 22. minutah igre. S strelom od daleč je poizkušal Roman Pavljučenko, njegov poizkus pa je zletel mimo vrat. Igralci v rdečih dresih so nato začeli prevzemat pobudo in pet minut so se veselili vodilnega zadetka. Partizanovci so na svoji polovici izgubili žogo, ki je prišla do ruskega reprezentanta Aleksandra Semedova, ta je odlično prodiral po desni strani in lepo podal v kazenski prostor, v katerem je bil najvišji Maicon Marques, ki je z glavo matiral Živkovića. To je bila tudi zadnja zares nevarna akcija v prvem delu, v katerem so nekaj več od igre sicer imeli beograjski črno-beli, vendar vodstvo Rusov ni bilo nezasluženo

Drugi polčas se je pričel z rošado v vrstah Lokomotive, saj je njihov strateg Leonid Kučuk zamenjal skoraj celotno enajsterico. Na drugi strani se Vuk Rašović ni odločil za podobno potezo in je v drugi del vstopil z identično postavo, ki je odigrala solidno v prvem polčasu. Partizan je nadaljeval z dobro igro in še naprej imel več posesti v svojih nogah, vendar si njegovi igralci nikakor niso znali priigrati pravih priložnosti. Sicer so dobro kombinirali na sredini igrišča. ampak so se njihovi napadi po pravilu ustavljali pred kazenskim prostorom Rusov. Ti so v drugem delu bili nevarni predvsem iz protinapadov in enega takšnih je Živković uspešno zaustavil v 60. minuti, ko je z drsečim startom izbil žogo izpred prodirajočega ruskega napadalca. Do konca so prevladovali Beograjčani in iskali izenačujoči zadetek, vendar so pri svojih strelih bili še vedno nenatančni ali pa so nevarne akcije z dobrim posredovanjem preprečili ruski branilci. Ob koncu so se Rusi zasluženo veselili minimalne zmage nad srbskimi prvaki in uspešnega pričetka priprav na slovenskih tleh. Lokomotiva bo svojo drugi pripravljalno tekmo odigrala v nedeljo, ko bo v Ljudskem vrtu gost Maribora. Ekipi sta se pomerili tudi v lanskem poletju, ko se je srečanje končalo z rezultatom 1:1. Na isti dan kot tekma med Mariborom in Lokomotivo se bo Partizan pomeril z Petrolulom iz Plioestija. Dvoboj med Srbi in Romuni se bo odvil na ptujskem mestnem stadionu, vendar, kot kaže, za zaprtimi vrati in stran od oči javnosti. Nerazumljive varnostne zahteve slovenske policije pač terjajo svoj davek in organizatorjem je tako lažje izpeljati srečanje, kjer na tribunah ni gledalcev.

PARTIZAN 0:1 LOKOMOTIVA MOSKVA
Strelci: Maicon Marques (26)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Poraz slovenske futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je današnjo tekmo proti Češki izbrani vrsti izgubila z rezu…