Po pisanju portugalskih medijev, naj bi se za mlajšega Zahovića, ki je v minulem krogu navdušil z dvema zadetkoma v mreži novomeške Krke, ogreli Portugalci, ki ga želijo zvabiti s reprezentančne vrste. 18-letni Luka je za portugalski časnik Record potrdil, da bi ga igranje za portugalsko reprezentanco zanimalo.


“Če bi prejel poziva obeh reprezentanc, bi zelo dobro premislil, vendar pa bi verjetno izbral Portugalsko,” je uvodoma za portugalski časnik dejal Luka Zahović, ki se sicer s soigralci pripravlja na sredino preizkušnjo v Ligi prvakov, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval prav portugalski Sporting iz Lizbone. Napadalec, ki je bil leta 1995 rojen v Guimaraesu ima tudi portugalsko državljanstvo, z nogometom pa je pričel prav v mlajših kategorijah lizbonske Benfice. S petimi zadetki prvi strelec državnega prvenstva, je ob tem dodal, da je igranje za reprezentančne selekcije predstavlja sanje vsakega nogometaša: “Igrati za reprezentančne selekcije so sanje vsakega nogometaša. Če bi dobil ponudbo za igranje v portugalski reprezentanci, bi jo lahko sprejel, saj dejstvo, da so moji starši Slovenci, ne pomeni veliko.”

V Mariboru so sicer v preteklosti že vzgojili nekaj nogometašev, ki so po kaljenju v vrstah vijoličastih izbrali tuje reprezentance. Denis Petrić je že pred leti izbral Srbijo, Dejan Školnik in Sven Dodlek sta se odločila za Hrvaško, nazadnje pa s(m)o Slovenci ostali še brez Anela Hajrića, ki je že zaigral za mladinsko reprezentanco Bosne in Hercegovine.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Marcos Tavares pred novim mejnikom v življenju

Izšla je biografija Marcosa Tavaresa, knjiga, katera se je napovedovala že nekaj časa. Dol…