Sklonjenih glav so v torek zvečer slovenski reprezentanti zapuščali beograjsko Areno. Ne toliko zaradi samega poraza, kot zaradi dejstva, da niso odigrali tako, kot znajo. A včeraj dopoldan so znova stali na grenkem terenu, na treningu pa so bili tokrat bolj prešerni, predvsem pa odločni, da popravijo vtis z uvodne preizkušnje.


Danes se bodo ob 18.30 pomerili s Portugalci, ki so nesporni favoriti skupine. V svojih vrstah imajo trenutno najbolj vročega igralca na svetu Ricardinha, ki je del svojega širokega znanja pokazal že na včerajšnjem treningu, močno pa bodo slovenski nasprotniki pogrešali svojega drugega odličnega igralca Cardinala, ki zaradi prejetih kartonov na prejšnjem tekmovanju ne sme nastopiti. V naših vrstah je včerajšnji trening s klopi spremljal Rok Mordej, ki si je na tekmi poškodoval ramenske mišice, vendar pa zdravstveno osebje pričakuje, da bo s pomočjo analgetikov danes lahko nastopil.

Rok Mordej včeraj ni treniral, danes bo verjetno stisnil zobe. (Foto: Jure Banfi)
Rok Mordej včeraj ni treniral, danes bo verjetno stisnil zobe. (Foto: Jure Banfi)

Igor Osredkar, strelec edinega zadetka na uvodni preizkušnji: “Začeli smo zelo dobro, imeli smo tudi priložnost, da zadenemo za 2:0, ampak mogoče tudi sodniški kriterij ni bil tisti pravi. Sodniki so hitro piskali, niso pustili močne moške igre. Mogoče nas je to malo presenetilo. Potem smo dobili tisti nesrečen zadetek po desetmetrovki, ko smo storili šesti akumulirani prekršek. Škoda, res škoda. Če bi šli na polčas s prednostjo, bi bilo mnogo lažje. V drugem polčasu se nismo zbrali, nismo bili osredotočeni, gol za 2:1 nas je presekal. Psihično smo popolnoma padli in potem ni bilo več povratka. Skušali smo se sicer vrniti, borili smo se, a noge niso hotele, glava mogoče je. Ampak ni šlo. Če pogledamo celo tekmo, nismo bili pravi in enostavno ni to tista ekipa in igra, ki nas je navduševala do zdaj. Odločilen za nas je bil skupek prvega in drugega prejetega zadetka. Med polčasom smo se v garderobi bodrili, da odigramo tako, kot smo začeli, vendar smo že v prvi minuti dobili zadetek in od takrat je šlo vse samo še navzdol. Ni bilo povratka. Žal pride tudi taka tekma in žal je bila to ta proti Srbiji.” O Srečanju s Portugalci pa: “Upam, da se bomo zbrali, da bomo prespali in se regenerirali. Da bomo tekmo s Srbijo pozabili in streznili glave. Stopiti moramo skupaj v tej težki situaciji in pokazati, da smo še vedno dobra ekipa in da nismo zastonj na tem prvenstvu. Moramo dokazati, da smo si to prigarali, prislužili. Vemo, kdo nam bo v drugem srečanju stal nasproti. Šli bomo odločno, agresivno, kljub temu da smo popolni avtsajder druge tekme. Portugalska je favorit, ima odlično ekipo, ampak nimamo kaj za izgubiti. Upamo, da nam prva tekma ne bo pustila posledic, dovolj smo izkušeni. Portugalska je povsem nova tekma, začne se z 0:0 in treba je odigrati po svojih najboljših močeh in ne vem, zakaj ne bi presenetili.”

(Foto: Jure Banfi)
“Portugalska je favorit, ima odlično ekipo, ampak nimamo kaj za izgubiti.” (Foto: Jure Banfi)

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije: “Nismo igrali tako, kot smo si želeli. Igralci so imeli predolgo tekmovalno pavzo pred prvenstvom. Naredili smo ogromno preveč napak za ta rang tekmovanja in z rezultatom seveda nisem zadovoljen. Srbija je zasluženo zmagala. Po dogovoru smo vedno zelo agresivni, zato opcija, da naredimo prekrške zelo hitro, obstaja. Po petem prekršku smo z vratarjem poskušali obdržati žogo v polju, namesto tega, da bi zadržali žogo, pa smo storili šesti prekršek in prejeli izenačujoči zadetek. Ekipa Srbije je zelo kakovostna in to smo vedeli že, preden smo prišli sem. Imeli so tudi veliko podporo s tribun. Glede na prikazano na prvi tekmi, mislim, da lahko napravijo presenečenje. Seveda pa je pomembno tudi, koga bodo dobili v četrtfinalu. Na naši tekmi s Portugalsko je zelo težko pričakovati presenečenje. Ampak s temi istimi fanti smo že večkrat dokazali, da se znamo pobrati po takšnih porazih. Računam, da bodo fantje naredili vse, da se na drugo tekmo dobro pripravijo.”

Aca Kovačević, selektor Srbije: “Prvič se taki spektakel odvija v Srbiji in vesel sem, da smo na uvodni tekmi naredili velik uspeh. Upam, da se bo po tem prvenstvu v Srbiji začelo neko novo obdobje futsala in da bomo samo še rasli. Tekma je bila sicer izredno težka, predvsem psihološko je bilo fante težko pripraviti. Ampak mislim, da nam je to dobro uspelo. Hiter zadetek nas je malce presenetil, ampak smo vedeli, da smo fizično in psihološko zaostanek zmožni nadoknaditi. V drugem polčasu smo narekovali hud ritem, ki mu Slovenci niso uspeli slediti, ker igrajo zgolj s šestimi igralci, kar je v futsalu izredno naporno. To je na koncu odločilo tekmo. Dobro smo se pripravili na njihov način igre in izredno smo veseli, da se je tekma zaključila z našo zmago. Upamo in verjamemo pa tudi, da smo sposobni presenetiti Portugalce in v nadaljevanje kreniti s prvega mesta.”

Avtorica: P. B.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Prleki še naprej stoodstotni, prvi zmagi za Kobaridčane in Vrhničane

Po tretjem krogu 1. SFL na vrhu še naprej kraljuje Meteorplast Šic bar, ki je edina ekipa …