Na današnji dan, pred točko petnajstimi leti, se je Maribor prvič v zgodovini slovenskega nogometa uvrstil v elitno Ligo prvakov. S skupnim izidom 3:0 je klonil francoski Lyon, ki je imel tedaj na plačilnem seznamu nekaj odličnih nogometašev.


Gregory Coupet, Sonny Anderson, Tony Vairelles, Alain Caveglia, Vikash Dhorasoo, Frederic Kanoute in druščina so presenetljivo izgubili že prvo srečanje na Stade de Gerlandu, ki ga je z zadetkom v 88. minuti v korist vijoličastih odločil rezervist Dalibor Filipović. V Ljudski vrt so Francozi prišli po preobrat, a so varovanci trenerja Bojana Prašnikarja že v prvem polčasu potrdili napredovanje v skupinski del tekmovanja. V 23. minuti je za eksplozijo tribun poskrbel zdajšnji strateg Ante Šimundža, ki je z natančno odmerjenim strelom z 20 metrov zadel v spodnji levi kot gostujočih vrat. Na 2:0 pa je tik pred odhodom na odmor povišal še Stipe Balajić, ki je žogo v visokem loku spravil za hrbet vratarja Coupeta.

Na zgodovinskem obračunu so v začetni enajsterici vijolic zaigrali Marko Simeunović, Muamer Vugdalić, ki prav danes praznuje tudi 37. rojstni dan, Simon Sešlar, Gregor Židan, Ante Šimundža, Geri Čipi, Stipe Balajić, Dejan Djuranović, Marinko Galić, Kliton Bozgo in Marinko Šarkezi. V drugem polčasu so priložnost za igro dobili še Amir Karić, Suad Fileković in Dalibor Filipović, medtem ko so Luka Grešak, Martin Pregelj, Gregor Luk in Damir Pekič srečanje spremljali s klopi za rezervne igralce.

Zadnji trenutki tekme v Ljudskem vrtu

Vsi trije zadetki v mreži Lyona

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brekalo in Vipotnik s prvencema junaka slovenske zmage v Kazahstanu

Slov enija je danes na gostovanju v Kazahstanu pričela misijo uvrstitve na Euro, ki ga bo …