Poleg rdečega in rumenega kartona naj bi se pojavila še tretja barva kartonov. Mednarodni odbor za nogometna pravila (IFAB) želi čimprej uvesti novost. Potrdili so, da najverjetneje prihaja oranžni karton, ki utegne močno vplivati na potek nogometne tekme. Karton oranžne barve naj bi pomenil začasno izključitev.


Mednarodni odbor za nogometna pravila (IFAB) je danes na srečanju v Londonu razpravljal o ideji o začasnih izključitvah igralcev. Sodniki bi ga uporabili predvsem v primerih, kot so taktični prekrški, ugovarjanje sodniški odločitvi ter splošno neprimerno obnašanje. Kaznovani igralci naj bi se za v naprej določen čas odstranili z igrišča ter se po preteku časa vrnili nazaj. Neuradne informacije so, da naj bi šlo za deset minut. Kazen oranžnega kartona naj bi izrekel četrti sodnik. V Londonu so idejo potrdili.

Idejo je podprl tudi Pierluigi Collina, ki trenutno opravlja funkcijo predsednika sodniškega odbora Mednarodne nogometne zveze (FIFA). Marca prihodnje leto bodo na skupščini, ki bo v Glasgowu to idejo ponovno priporočili, ideja pa bo najverjetneje potrjena. Po skupščini bodo postopoma začeli tudi z implementacijo novega pravila v profesionalnem nogometu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Poraz slovenske futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je današnjo tekmo proti Češki izbrani vrsti izgubila z rezu…