Po velikem razočaranju in porazu proti Nici pretekli teden, so nogometaši Amiensa, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner, danes na domačem Stade de la Licorne prišli do velike zmage nad Lilleom in tako poskrbeli za prvo zmago Luke Elsnerja v najelitneši francoski ligi.


Amiens je v minulem krogu šele v zadnjih minutah tekme klonil proti nogometašem Nice, kar je varovancem slovenskega trenerja dalo dodatnega zagona pred novo težko preizkušnjo. Lille je lansko sezono končal na visokem drugem mestu, tik za prvaki iz Pariza in je pred tekmo veljal za velikega favorita. Že v prvem polčasu pa so ostali brez izključenega Boubakaryja Soumareja in tako celoten drugi polčas odigrali le z 10 možmi.

Dolgo časa so se upirali razigranim nogometašem iz Amiensa, nato pa so domačini po hitrem protinapadu povedli, ko je zadel Sehrou Guirassy. Njegov gol je stranski sodnik sprva razveljavil zaradi domnevnega prepovedanega položaja, a je VAR odločil, da gol velja.

To je bil tudi edini gol na tekmi, ki je Amiensu prinesel prve tri točke v novi sezoni, Luki Elsnerju pa prvo zmago na klopi francoskega prvoligaša, ki je tako poskrbel za nov velik mejnik v slovenskem trenerstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…