Današnja tradicionalna krvodajalska akcija “Vijol’čna kri za vse ljudi” je uspela in postregla z novim rekordom. Dosedanji rekord, ko so lani s pomočjo darovalcev zbrali 85.050 mililitrov krvi, je bil zlahka presežen, saj nov rekord sedaj znaša kar 105.300 mililitrov. Pod vzhodno tribuno stadiona Ljudski vrt je danes bilo opravljenih 265 sprejemov, uspešno pa je bilo opravljenih 234 odvzemov za že omenjenih 105.300 mililitrov krvi.


Današnja akcija, ki je potekala v sodelovanju kluba z Rdečim križem Slovenije OZ Maribor in Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor, je bila že osma po vrsti.

“Posebna zahvala gre vsem in mislim, da s pomočjo Vaših nogometašev in Vašega imena lahko na področju oskrbe s krvjo napredujemo in to smo danes dokazali. To je primer dobre prakse. S to akcijo bomo mi sedaj optimizirali zaloge krvi in nam nekaj tednov ne bo potrebno klicati krvodajalcev po telefonu. Seveda je to pomoč vsem nam, tako organizatorjem kot tudi transfuzijski službi. Navsezadnje pa vsi pomagamo našim bolnikom, saj nikoli ne vemo kdaj bomo mi bolniki,” je humanitarno akcijo pospremila Erika Kavaš dr. med. iz Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

Video: 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…