V Športnem društvu nogometna šola Mura 05 (ŠD NŠ Mura 05) so za tekmovanje v novi tekmovalni sezoni v 1. Medobčinski nogometni ligi prijavili člansko moštvo, ki bo tekmovalo z imenom NŠ Mura. Včeraj zvečer so predstavili še novo spletno stran, ki jo lahko obiščete na naslovu www.nsmura.si.


»Pri delovanju Športnega društva Nogometna šola Mura 05 (ŠD NŠ Mura 05) gre za maja 2012 novoustanovljeno društvo, katerega osnovni namen je, spodbujati razvoj nogometa od najmlajših naprej, tako, da organizira kakovostno športno vzgojo v nogometni šoli za otroke in mladino z organiziranjem celovitih kakovostnih športnih programov za mlade in tekmovanjem v nogometu v državnih in nižjih nogometnih ligah ter tekmovanjem v mednarodnih tekmovanjih,« so med drugim zapisali na novi spletni strani. Prejšnji teden je bilo opravljeno uradno fotografiranje moštva; skupinska fotografija, kakor tudi fotografije posameznih nogometašev, so na ogled na novi spletni strani.

Prestopni rok sicer še traja, v tem trenutku pa igralski kader NŠ Mure sestavljajo: Aleš Luk in David Tot (vratarja), Tilen Kocbek, Matej Nemec, Denis Kežmah in Luka Madon (obrambni igralci), Erik Hozjan, Mišel Korpič, Dejan Kuzmič, Leon Šeruga, Tadej Cipot, Tomi Šipoš, Alen Nemec, Rok Malačič in Simon Koren (vezni igralci) ter Tilen Nemec, Goran Lepoša, Robi Müler in Ivo Balažic (napadalci). Trener članskega moštva je Bojan Malačič, trener vratarjev v vseh selekcijah igralcev je Slobodan Djurić ter zdravnik Radenko Koprivica. Upravni odbor ŠD NŠ Mura 05 sestavljajo: Boris Štivan, Helmut Vratarič, Mitja Kos, Janez Legen, Andrej Bedek, Stanko Jug in Damir Banfi. V klubu poudarjajo, da gre pri ND Mura 05 (ki je v prejšnji tekmovalni sezoni nastopalo v prvi ligi) in ŠD NŠ Mura 05 za dva različna pravna subjekta in da v upravnem odboru ni nobenega, ki bi bil v neposrednem vodstvu kluba v bližnji in tudi že bolj oddaljeni preteklosti ND Mure 05.

Predsednik kluba, Damir Banfi: »Delovanje kluba smo organizirali tako, da bodo stroški delovanja skrčeni na minimum. Delovali bomo transparentno, z odprtimi kartami, prizadevali si bomo za ustvarjanje ugodnega imidža kluba v javnosti in pridobiti zaupanje lokalnega gospodarstva.« Boris Štivan, v klubu zadolžen za strokovno področje: »Tekmovalni cilj, ki ga bomo zasledovali, je, biti konkurenčen v četrti ligi, če se bo pa pokazala priložnost za napredovanje, jo bomo zagotovo izkoristili.« Nekaj pripravljalnih tekem so že odigrali. Čeprav pripravljalne tekme vedno niso najboljši pokazatelj pripravljenosti in zmožnosti , se ljubitelji nogometa, ki Muro spremljajo bolj podrobno, strinjajo, da se bo moštvo borilo za vrh lestvice. Realno so dosegljiva mesta med trojico najboljših moštev, optimisti napovedujejo osvojitev prvega mesta. Nesporno pa je prednost mladih igralcev NŠ Mure, ki jo v veliki meri sestavljajo igralci mladinskega pa tudi kadetskega moštva, fizična pripravljenost in mladost. Prve pripravljalne tekme so nakazale, da bi lahko mladi muraši zaradi svoje mladosti in fizične pripravljenosti še posebej v drugem polčasu na igrišču nadvladali nasprotna moštva. Navijači kluba verjamejo, da se bo NŠ Mura kljub napovedani racionalizaciji finančnega poslovanja v zimskem prestopnem roku še okrepila. Kako je strokovno vodstvo uspelo pripraviti člansko moštvo na svojo prvo tekmovalno sezono, bo hitro znano. Pred mladimi igralci NŠ Mure je prva prvenstvena tekma – v nedeljo gostijo na Fazaneriji moštvo GMT Bogojine. Tekma se bo pričela ob 17.30.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od A. C.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Poraz slovenske futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je današnjo tekmo proti Češki izbrani vrsti izgubila z rezu…