International Board je na rednem letnem srečanju, ki je bilo 1. marca 2014 v Zurichu v Švici, sprejel nekatere spremembe Pravil nogometne igre, ki se tičejo opreme igralcev. Po novih določilih so sporočila na podmajicah prepovedana in kršitelji novih pravil pa bodo s strani sodnikov prijavljeni organizatorju tekmovanja.


To doslej ni bilo prepovedano, saj nogometaš sporočil ni smel razkriti na samem dresu, vendar je to lahko storil na svoji majici pod dresom. Ta sprememba poskuša doseči enako ureditev osnovne obvezne opreme ter podoblačil. To primeroma pomeni, da igralci na majicah pod dresi ne smejo razkriti nikakršnih političnih, religioznih, osebnih sloganov, izjav ali slik ali reklamirati karkoli drugega kot proizvajalčev logotip. Sodniki za tovrstne kršitve na tekmi igralcem ne bodo pokazali rumenih kartonov, temveč bodo kršitev prijavili organizatorju tekmovanja, ki bo kršitelje za to naknadno kaznoval.

Spremembe pravil veljajo tudi v Sloveniji in stopajo v veljavo s prihajajočim prvim krogom sezone 2014/15 Prve lige Telekom Slovenije.

Marcos Tavares je imel pod svojim dresom vedno zapisano sporočilo. (Foto: Jure Banfi)
Marcos Tavares se bo moral posloviti od svojega sporočila pod dresom… (Foto: Jure Banfi)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brekalo in Vipotnik s prvencema junaka slovenske zmage v Kazahstanu

Slov enija je danes na gostovanju v Kazahstanu pričela misijo uvrstitve na Euro, ki ga bo …