Včeraj sta se v finalu pokala regij na Brdu pomerila MNZ Maribor in MNZ Koper. Po preobratu so slavili amaterski nogometaši MNZ Maribor.


Boljše so sicer pričeli primorski amaterji, ki so povedli v 32. minuti, ko je zadel Savski. Še pred iztekom prvega dela so nogometaši MNZ Maribor rezultat izenačili, ko je iz najstrožje kazni zadel kapetan Davor Rogina. Nogometaši MNZ Maribor so še v prvem polčasu uspeli rezultat popolnoma preobrniti v svojo korist, ko je zadel Kogelnik. Še v prvem polčasu so Primorci doživeli nov udarec, saj je moral predčasno pod prho Mandir, ki je prejel rdeči karton.

Številčno prednost so nogometaši MNZ Maribor hitro unovčili in že v tretji minuti nadaljevanja, ko je iz bližine zadel Dejan Hager. V 71. minuti so Mariborsko-koroški nogometaši še povišali svoje vodstvo, na 4:1 je povišal rezervist Jan Sredenšek. Le dve minuti zatem je Jan Sredenšek še drugič ugnal Primorskega vratarja in s tem razrešil vse dvome o zmagovalcu. Dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja, so Primorci prejeli še drugi rdeči karton, ko je moral predčasno iz igrišča Franklyn. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, kar je pomenilo, da so nogometaši MNZ Maribor še drugič zapored zmagovalec pokala regij.

S tem so si amaterski nogometaši MNZ Maribor priigrali tudi nastop na mednarodni ravni, med 5. in 11. junijem se bodo v predtekmovanju UEFA Pokala regij pomerili z Romunijo, Gruzijo in Škotsko.

MNZ Koper : MNZ Maribor 1:5 (1:2)

Savski 32`, Rogina 42` – 11m, Kogelnik 44`, Hager 48`, Sredenšek 71`, 73`

Rdeči kartoni: Mandir 45`, Franklyn 76` (oba MNZ Koper)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor je še okrepil vezno linijo, prišel obetaven mladenič Hamburga

Če gre verjeti Instagram objavi, mladega vezista, Luke Božičkovića, je to nov igralec NK M…