Hkrati z zborom članske futsal reprezentance v Ankaranu je potekal tudi krajši zbor reprezentance do 21 let, ki je v sklopu priprav odigrala dve prijateljski srečanji z vrstniki iz Francije. Obakrat sta se ekipi razšli brez zmagovalca – na prvi v Novigradu je bilo 2:2, na drugi v Kopru 4:4.


Francozi so se izkazali kot izjemno hitri igralci, kar so v vsakem trenutku, ki se jim je ponudil, skušali izkoriščati v protinapadih. Vendar so jih naši fantje pod vodstvom selektorja Tomislava Horvata z disciplinirano in taktično dodelano igro večino časa dobro nadzorovali, z nekaterimi izstopajočimi posamezniki pa delali razliko. Na prvi tekmi je bil dramatičen predvsem zaključek srečanja, ko sta obe ekipi svoj drugi zadetek zabili z desetmetrovke, le nekaj sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je po sedmem prekršku naše ekipe z ubranjenim strelom z desetih metrov slovensko izbrano vrsto pred porazom rešil vratar Lovrenčič.

Pogumno in odločno so naši krenili tudi v drugo tekmo, vendar pa so po desetih minutah pred domačim občinstvom zaostajali že z dvema zadetkoma razlike. V igro je našo izbrano vrsto vrnil Čujec, a je Slovenija na odmor vseeno odšla z zaostankom 3:1. Borbenost v nadaljevanju je z zadetkoma kapetana Turka in Šturma prinesla izenačenje, francoska in slovenska mreža sta se do konca zatresli še enkrat – končni izid 4:4 je postavil Martič.

Lafrique Philippe, selektor francoske reprezentance do 21 let: “Zelo sem zadovoljen s predstavami svojih fantov na obeh tekmah. Sicer si vedno želim, da bi srečanje zmagali, a na drugi tekmi s Slovenijo je bil za nas usoden slab začetek drugega polčasa. Želel bi si tudi izboljšati našo igro z vratarjem igralcem v polju. Slovensko ekipo spremljam že nekaj časa in vedel sem, da je dobro organizirana, zelo močna, da so fantje izredno fizično pripravljeni in tehnično podkovani in proti taki ekipi nam je vedno v čast igrati.”

Tomislav Horvat, selektor slovenske reprezentance do 21 let: “Zadovoljen sem z obema tekmama, Francozi so se pokazali kot odličen nasprotnik. Dvakrat smo lovili rezultat, na koncu smo ga obakrat ujeli in s tem moram biti zadovoljen. Pokazali smo dobro igro, malo je sicer šepala realizacija, a na koncu smo dvakrat zasluženo remizirali. Na teh dveh srečanjih je bil v prvem planu rezultat, normalno. Na zbor smo prišli praktično brez treninga, zato nismo mogli izvesti določenih zamisli, kot smo si jih želeli. Ampak za treninge bomo uporabljali druge priložnosti, tokrat sta bila v ospredju dobra igra in rezultat. Pričakujem, da se bomo s to ekipo ponovno zbrali marca in da bodo fantje tam dobro trenirali in še napredovali. Želimo si še dalje graditi dobro ekipo in igrati še boljše kot do zdaj.”

SLOVENIJA U21 – FRANCIJA U21 2:2 (1:1)
Hozjan (9′), Čeh (37′ 10m); Souheil (11′, 36′ 10m)

SLOVENIJA U21 – FRANCIJA U21 4:4 (1:3)
Čujec (13′), Turk (21′), Šturm (25′), Martič (37′); Souheil (8′, 36′), Karamba (9′), O (18′),

Avtorica: P. B.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…