Točno sedem dni je minilo, odkar je ljubljanska Olimpija neslavno končala svojo evropsko sezono. Bolj kot poraz proti turškemu Malatyasporju, je po Evropi odmeval incident, ki so ga z žaljivkami na račun nasprotnikovega vratarja zakuhali navijači Zelenih. Danes se je z izjavo za javnost oglasil tudi prvi mož Olimpije, Milan Mandarić, ki pa je ves gnev stresel na glavnega delivca srečanja, Slovaka Filipa Glova. Čeprav bi si ljubljanski navijači zaslužili resno obsodbo z vrha ljubljanskega kluba, je te le bežno omenil.

 

Pripenjamo celotno sporočilo, ki ga je Milan Mandarić objavil na uradni spletni strani nogometnega kluba Olimpija:

 

”Zavedam se, da se v športu ne izplača gledati nazaj, pa vendar si ta tekma za razliko od ostalih zasluži nekoliko več pozornosti. Ne samo zaradi pomembnosti, ki jo je ta tekma imela za nas, temveč zaradi vsega, kar se je dogajalo na njej in okrog nje. Namerno nisem želel pisati takoj po tekmi, temveč šele sedaj, ko so se strasti umirile in misli zbistrile. Pred Olimpijo so seveda novi izzivi in novi cilji, poraz na Stožicah ni in ne bo vplival na borbeni duh ekipe, ki iz dneva v dan kaže svojo vse večjo zrelost in kvaliteto. Kljub temu pa je včasih potrebno povedati tisto, kar vsi vidimo. Mogoče tudi zato, da se podobne nepravilnosti, kakršne smo videli na omenjeni tekmi, ne bi več ponavljale v bodoče.

 

Tekmo, ki je odigrana prejšnji četrtek na Stožicah, si bomo še dolgo časa zapomnili predvsem po izredno slabem, drznem si reči katastrofalnem sojenju slovaškega sodnika Filipa Glova. Brez kakršnega koli dvoma je imelo takšno sojenje ključno vlogo na potek in kvaliteto tekme, kar je posledično moralo vplivati tudi na končni rezultat. Na žalost v škodo Olimpije.

 

Za mene je popolnoma nerazumljivo, da je mednarodna nogometna organizacija sojenje tako pomembne tekme zaupala sodniku, ki praktično nima nikakršnih izkušenj na podobnih tekmovanjih. Tovrstno pomanjkanje izkušenj je Glove kazal tekom cele tekme, z nizom nelogičnih in za tekmo škodljivih odločitev, v velikem številu rumenih kartonov in rdečem kartonu, ki je spremenil potek igre v korist turške ekipe. Slovaški sodnik je prav tako pokazal pomanjkanje občutka za dopuščanje dinamike v igri, katero je večkrat brez potrebe prekinil in na drugi strani dopuščal nadaljevanje igre, ko so poškodovani igralci ležali na travi. Drznem si reči, da tekom vseh let ukvarjanja z nogometom nisem videl tako slabega sojenja, ki je imel katastrofalen vpliv na potek tekme.

 

Takšnega mnenja so poleg mene tudi navijači Olimpije, ki so jasno videli, da Zmaji niso izgubili tekme zaradi slabe igre ali pomanjkanja želje po zmagi. Podpora navijačev borbenim fantom je bila zares veličastna. Na žalost so posamezni navijači po koncu tekme svoj revolt in nezadovoljstvo izkazali na popolnoma neprimeren način, katerega v Olimpiji nismo nikoli podpirali in je nenazadnje pustil slabo sliko o vseh nas. V Olimpiji smo bili vedno pripravljeni prevzeti svoj del odgovornosti in povedati, kaj ni bilo v redu in se soočiti s posledicami. Prav bi bilo, če bi lahko isto pričakovali tudi od tistih, ki lahko bistveno vplivajo tudi na kvaliteto sojenja.

 

Vaš predsednik

Milan Mandarić

  • Prestop Šporarja zaključen

    Pri portugalskem mediju A Bola so sporočili, da je slovenski napadalec Andraž Šporar podpi…
  • Še en odhod iz Sežane

    Tabor Sežano je zapustil še en nogometaš, na ciper se je odpravil nogometaš sredine igrišč…
  • Stojanović zapušča latvijsko klop

    Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović ni več trener latvi…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nevsakdanji dogodek zmedel Kurtića in soigralce

V osmini finala italijanskega pokala je Jasmin Kurtić s Parmo gostil Romo. Domači so doživ…