V nogometnem svetu še vedno odmeva odločitev 12 klubov iz Anglije, Italije in Španije, da ustanovijo svojo zaprto Superligo. Kritike in zgražanja ne prihajajo samo s strani Uefe in nogometnih zvez omenjenih držav, ampak praktično iz vseh koncev stare celine.


Kot smo že poročali, je predsednik Uefe Aleksander Čeferin že napovedal oster boj, da se ustanovitev takšnega tekmovanja zatre v kali. Danes se je oglasila tudi Nogometna zveza Slovenije, ki podpira prizadevanja prvega moža evropskega nogometa.

“Nogometna zveza Slovenije popolnoma podpira prizadevanja Evropske nogometne zveze po ohranjanju ravnovesja v evropskem nogometu. Na eni strani poznamo elitni, vrhunski nogomet, ki pa je v veliki meri odvisen od amaterskega – od prizadevnega dela manjših klubov, ki so usmerjeni v razvoj in pripravo nogometašev za igranje na ravni, ki jo zahteva vrhunski nogomet. Zaradi pohlepa nekaterih posameznikov se bo s Super ligo to ravnovesje porušilo in hitro se lahko zgodi, da bo šel nogomet po poti katerega od drugih ekipnih športov. In iz teh primerov vemo, da deljenje na različne elitne lige ni prineslo nič, razen nekaj kratkoročnih finančnih koristi. V tem trenutku moramo ostati enotni in najostreje obsoditi takšno početje, obenem pa poskrbeti za prihodnost nogometa in vseh otrok, ki z iskrenostjo in občudovanjem v očeh gledajo svoje nogometne idole,” je ob novici o ustanovitvi t.i. superlige dejal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sproščanje ukrepov prinaša tudi vračanje gledalcev

Vlada Republike Slovenije je na sredini seji sprejela nova sproščanja ukrepov, kateri vklj…