Mariborčani bodo čez slabe pol ure izvedeli ime nasprotnika v četrtem predkrogu Lige prvakov. A tik pred žrebom v Nyonu je prišlo do spremembe, saj je UEFA varšavsko Legio ostro kaznovala in slednja je ostala brez uvrstitve v playoff.


Namesto poljskega prvaka je bil v boben vključen škotski Celtic, ki je na igrišču z Legio sicer izgubil s skupnim izidom 6:1. Razlog za hudo kazen UEFA se skriva v dejstvu, da je na povratni tekmi Legie in Celtica na igrišče pritekel igralec, ki ne bi smel igrati. Bartosz Bereszynski je zaradi izključitve v lanski sezoni lige Europa na tekmi proti Apollonu dobil rdeči karton in tri tekme prepovedi, Poljaki pa so mislili, da je to kazen že odslužil, saj ni zaigral v drugem krogu letošnjih kvalifikacij za Ligo prvakov in na prvi tekmi proti Celticu. A ker Poljaki 22-letnega branilca v drugem krogu kvalifikacij niso prijavili med 25 nogometašev, je kazen v bistvu začel služiti šele na tekmah s škotskim predstavnikom.

UEFA je drugo srečanje registrirala z izidom 3:0 v korist Celtica, ki se je tako s skupnim izidom 4:4 in na podlagi zadetkov v gosteh uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. Odločitev ima posledice tudi za Mariborčane, saj bodo Škoti eni od petih možnih nasprotnikov v današnjem žrebu, medtem ko se Ludogorec Romana Bezjaka seli med nenosilce.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zakaj pri delu potrebujemo delovne hlače

Zakaj sploh potrebujemo delovne hlače in zakaj navadne hlače niso najbolj optimalna rešite…