Konec maja se bo odvila dobrodelna nogometna tekma, kjer bosta igrali ekskluzivni moštvi ameriških marincev ter diplomatov v Sloveniji. Namen tekme je zbiranje prispevkov za obnovo rastlinske čistilne naprave za čiščenje odpadnih voda. Demonstracijska čistilna naprava je namenjena izobraževanju ter je bila narejena v okviru mednarodnega projekta, nahaja pa se v krajinskem parku Jeruzalemske gorice.


Na povabilo organizatorjev sta se moštvi z veseljem odzvali, čeprav marinci niso navajeni te oblike nogometa. Diplomatski nogometni klub se sicer srečuje enkrat na teden, kjer skupaj trenirajo diplomati iz držav kot so Turčija, Srbija, Japonska, Indija in druge. Kapetan ekipe je optimističen, saj verjame, da jih bo pred kondicijsko bolj pripravljenimi marinci rešila njihova tehnika. V vsakem primeru pa je namen tekme dobrodelni tako, da bodo zmagovalci vsi.

Organizator tekme je Solayea, Inštitut za celostni pristop k življenju. Dobrodelna tekma je njihov prvi večji projekt zato so glede dogodka zelo optimistični. »Z dogodkom smo ljudem želeli na sproščen in zabaven način približati okoljevarstvo, ter jim dati možnost, da tudi sami nekaj prispevajo, hkrati pa preživijo popoldne v dobri in zanimivi družbi«. Tekma bo potekala v mednarodnem duhu, saj je dogodek podprlo tudi predstavništvo Poljske v Sloveniji ter druga predstavništva. Po tekmi pa bo sledilo neformalno druženje z dobrotami, ki jih bo pripravilo catering podjetje Borbona iz Ljubljane.

Trajnostno upravljanje voda predstavlja za Slovenijo izredno pomembno področje, saj imamo eno izmed najbolj razvitih hidrografskih mrež na svetu. V podjetju Limnos d.o.o., ki je zgradilo demonstracijsko čistilno napravo so prepričani, da so ekoremediacije prihodnost. Ekoremediacije so naravni sistemi za zaščito in obnovo okolja. Z ekoremediacijskimi metodami zmanjšamo in odpravljamo posledice kmetijskega onesnaževanja, turizma, prometa, industrije, odlagališč in poselitve.

Dobrodelna tekma je pritegnila tudi pozornost večjih podjetij, ki so se kot donatorji odzvali na poziv. »S svojim prispevkom smo želeli podpreti projekt, saj se zavedamo, da poselitev močno obremenjuje okolje, ravno tako pa, da edino s trajnostnimi rešitvami lahko optimistično zremo v prihodnost.« pravijo pri podjetju Stoja nepremičnine.

Dobrodelna nogometna tekma se bo odvila v soboto, 31. maja ob 12. uri na igrišču za mali nogomet v športnem parku Ilirija, Vodnikova 155, Ljubljana.

Dogodek bo medijsko podprl tudi SNPortal.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brekalo in Vipotnik s prvencema junaka slovenske zmage v Kazahstanu

Slov enija je danes na gostovanju v Kazahstanu pričela misijo uvrstitve na Euro, ki ga bo …