Na Facebook strani Društva za zaščito živali Maribor je bila danes objavljena fotografija, na kateri je domnevno upodobljen mladi vratar Olimpije Matija Orbanić, ki v svojem naročju drži mrtvega zajca. Gre za fotografijo iz socialnega omrežja Instagram, ki je bila namenjena zgolj Orbanićevim “bližnjim prijateljem”, a posnetek zaslona te objave je pot našel tudi do ljubiteljev živali iz štajerske prestolnice. Na fotografiji ob nasmejanem vratarju preberemo še dopis: “Kad već ne mogu uhvatit curu barem začeve da lovim”.


Sporna objava je več kot očitno šokirala člane Društva za zaščito živali Maribor. Ob fotografiji, ki so jo delili na svoji Facebook strani so objavili še daljši zapis, ki ga objavljamo v celoti:

Ker ne more uloviti dekleta, vsaj lovi zajce je rekel. In objavil tole. Žalostno in nesprejemljivo do dna. Povrh vsega naj bi pa šlo za nogometaša/ vratarja kluba Olimpija, M.Orbanić. Smo na spletni strani preverili in kot zgleda, drži. 
Le poglejte kako na obrazu nosi nasmešek. Zajec v njegovih rokav je pa zaklan, krvav. Strašljivo, zares.
Človek ostane brez besed. Kaj je sploh namen objave?V tej svetovni krizi, ko veliki nogometaši po svetu vzgledno pomagajo s solidarnimi in dobrodelnimi potezami, si ta očitno krajša čas s fotografiranjem in objavljanjem z ubitim in okrvavljenim zajcem v naročju.

Ve se, da so nogometaši marsikateremu mladostniku pa tudi odraslemu, za vzgled. Zato bi morali tako vzgledno tudi delovati.

Seveda je pa za takšno fotko, nekdo moral ubogega zajca tudi zaklati/ubiti. Če ga je on, kot pravi- lovil lahko upravičeno sklepamo, da ga je tudi ubil.
Upamo, da po koncu karantene na tak način ne ulovi punce, kot zapiše sam.Izživljanje nad živalmi, objavljanje sebe na socialnih omrežjih z zaklanimi živalmi, občutek lagodja ob teh situacijah nakazuje na določena psihološka stanja. Takšnega početja niti ni varno sprejeti z odobravanjem. Še najmanj pa iz strani tako “javne osebnosti”.Želeli bi, da se takšne stvari ne bi dogajale. Želeli bi tudi nekako opravičilo in pojasnilo ljudem. Da bi lažje razumeli poanto te nepojmljive fotografije. Da o spoštovanju do živali, tokrat niti ne izgubljamo besed.
Hvala, da ste nam zadevo posredovali. O tem je nujno govoriti. In ozaveščati, da se to NE počne. In hvala vsem tistim, ki zlasti v teh dneh delate dobro in pozitivno. In verjamemo, da vas je veliko.
Zajček nesrečni ti pa počivaj v miru…. In oprosti človeštvu, da to počne za zabavo… in za objavo. #bizarnoObetavni, 19-letni vratar Zmajev sicer prihaja iz hrvaške Pule. Letos je za Olimpijo branil na enem srečanju – med vratnicama je stal ob pokalnem porazu proti Rudarju.

Foto: Facebook Društvo za zaščito živali Maribor
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kostić se je odzval na govorice o Olimpiji

V preteklih dneh je bilo prelitega veliko črnila o morebitni zamenjavi na klopi Olimpije. …