Mariborčane jutri čaka obračun tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Nasprotnik bo izraelski prvak Maccabi iz Tel Aviva, zaradi česar so pri vijoličastih še resneje pozvali k upoštevanju določenih pravil s strani vseh udeležencev. Ulice v bližini stadiona bodo, tako kot je že v navadi, tudi tokrat zaprte od jutranjih ur, klub pa gledalce poziva, naj zaradi izvajanja personalizacije in povečanega obiska na stadion pridejo prej. Zaradi tekme visokega tveganja pa so pri klubu sestavili še poziv, ki si ga lahko preberete v nadaljevanju članka.

Vse tekme izraelskih moštev v evropskih pokalih nosijo oznako visokega tveganja in po tej plati je varnostni vidik močneje izražen. Naloge organizatorja pa bodo tokrat še zahtevnejše. Vsi udeleženci tekme se moramo zavedati, da bo zaradi dogodkov po Evropi v sredo Ljudski vrt pod posebnim drobnogledom, zato skupaj namenimo apel navijačem o ničelni toleranci. Tekmovanja pod okriljem UEFA niso prostor za izražanje političnih prepričanj, prav tako ne za kakršnokoli izražanje politične, verske ali rasne nestrpnosti. Vsakršno kršenje zahtev o ničelni toleranci bo imelo resne posledice, saj kazni niso zgolj finančne, ampak se lahko izreče tudi kazen tekme pred praznimi tribunami ali celo izključitev iz tekmovanja, zato bomo skupaj z našimi navijači storili vse, da pošljemo v svet sliko o zglednem obnašanju o vseh, ki jim srce bije za NK Maribor.


Vsekakor se vsak navijač mora zavedati, da ima lahko njegovo nespametno dejanje resne posledice za preostale navijače, klub in mesto. NK Maribor bo storil vse, da kot organizator izpelje prireditev z zagotovitvijo reda in ob upoštevanju vseh pravil. Poskrbljeno bo tudi za popolno varnost gostujoče ekipe in njihovih gostov ter navijačev, ki jih po predvidevanjih lahko pričakujemo v minimalnem številu, bo pa vsem omogočen nemoten prihod na tekmo in odhod s stadiona.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Podcast #13: Rok Hanžič

Rok Hanžič je nekdanji obrambni nogometaš, danes pa vedno bolj stopa v trenersko vlogo. Ko…