Zgodaj zvečer so zelenico mariborskega Ljudskega vrta preizkusili tudi nogometaši lizbonskega Sportinga, ki bodo prvi tekmec vijoličastih v Ligi prvakov. Osemnajstkratni portugalski državni prvaki, z več naslovi se lahko pohvalita le Porto in Benfica, bodo zvečer nastopili v vlogi favorita, a se v taboru zeleno-belih zavedajo, da jih čaka zahtevna naloga.


“Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Dati moramo vse od sebe, se potruditi in narediti vse, da zmagamo,” je uvodoma dejal Rui Patricio, tudi reprezentančni vratar Portugalske, za katero je od leta 2010 odigral 32 tekem. 26-letni čuvaj mreže se zaveda, da Sporting v obračunu z Mariborčani ne čaka lahka naloga: “Lepo se je vrniti v Ligo prvakov, a najpomembenejše je, da se jutri potrudimo in pozabimo na slabe izkušnje iz preteklosti. Imamo veliko odgovornosti, da se jutri odrežemo najbolje in dosežemo zmago. Naša ekipa je zrela, vsak pa igra svojo igro. Igralci smo motivirani in smo pripravljeni, odigrati moramo dobro in biti odgovorni do svojega kluba.”

Podobnega mnenja je bil tudi trener Marco Silva, za katerega je Sporting drugi klub v trenerski karieri. Mladi, šele 37-letni strateg, je tri leta sedel na klopi Estorila, ki ga je v lanski sezoni popeljal do skupinskega dela Evropske lige, v domačem prvenstvu pa do četrtega mesta, kjer je klub zaostal le za veliko trojico. Tudi nekdanji bočni branilec, ki pa kot nogometaš ni igral na najvišjem nivoju, se pravtako zaveda zahtevnosti jutrišnjega srečanja: “Rezultat pretekle tekme ni bil takšen, kot smo si ga želeli. Nadzirali smo tekmo, a smo izboljšali svojo predstavo, iz tekme pa smo se veliko naučili. Želimo uživati in uresničiti naš cilj, to so tri točke. Kar se tiče ekipe Maribora, je ta zelo dobro, v letošnji sezoni so odigrali že nekaj tekem, dosegli dobre rezultate in se zasluženo uvrstili v Ligo prvakov. So posebna ekipa, ki je v napadu zelo hitra, vemo pa, da bo jutrišnja tekma, kljub temu, da v Ligi prvakov nimajo izkušenj, zahtevna, saj igrajo pred domačo publiko, vseeno pa želimo sami igrati dobro, saj je naš cilj zmaga.”

Lizbonski gigant nove sezone ni pričel najbolje, saj so levi na štirih uradnih tekmah, vse v domačem prvenstvu, doslej zbrali le šest točk, trikrat so remizirali, premagali pa le Arouco.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Marcos Tavares pred novim mejnikom v življenju

Izšla je biografija Marcosa Tavaresa, knjiga, katera se je napovedovala že nekaj časa. Dol…