Futsal reprezentanca Slovenije je v včerajšnji tekmi v razprodanih Stožicah lovila napredovanje v četrtfinale evropskega prvenstva, moči so merili z Italijani. Tekme z Italijo imajo poseben naboj, tokrat pa je bilo v igri tudi napredovanje v nadaljnji krog prvenstva.


Italijani so začeli silovito, prevzeli nadzor nad žogo in igro od samega začetka, kar je za njihov način igre tudi značilno. Sosedje so povedli že v zgodnji fazi srečanja, zadetek je v četrti minuti dosegel Humberto Honorio. Po prejetem zadetku je Slovenija lovila izenačenje, vendar so Italijani še naprej uspešno branili svoja vrata. Lepo priložnost je imel Rok Mordej v enajsti minuti, ko se je sam znašel pred italijanskim vratarjem Stefanom Mammarello, žoga pa je za las zgrešila cilj. Nekajkrat je odlično posredoval Damir Puškar in preprečil povišanje vodstva Italije. Pet minut pred koncem polčasa je Slovenija poizkusila z igro brez vratarja, ter tako prevzela nadzor nad igro. Slovenija je strpno gradila igro, vendar si resnejše priložnosti ni priigrala in polčas se je zaključil z minimalnim vodstvom Italije.

V drugem polačsu se je slika popolnoma obrnila, saj je Slovenija z vsemi silami krenila po tako željeno izenačenje. Kristjan Čujec je odlično preigraval pred vrati Italije, vendar žoge ni uspel spraviti za hrbet vratarja Mammarelle. Že v naslednjem napadu je z močnim strelom znova poizkusil Čujec, znova je žoga za las zgrešila cilj. Pritisk Slovenije ni pojenjal in še enkrat se je v lepi priložnosti znašel Čujec, odbitek pa je poslal preko vrat. Italijani so prvič zapretili v sedmi minuti, ko je s pomočjo obrambe Puškarja okvir vrat zadel Alex Merlim. V naslednjem napadu je bilo precej napeto, saj so na igrišče skočili igralci obeh moštev, vendar so se strasti hitro umirile. V 31. minuti je Slovenija le prišla do željenega izenačenja, ob podaji na drugo vratnico se je sam znašel kapetan Igor Osredkar in potisnil žogo v mrežo ter poskrbel za evforijo v Stožicah. Pričakovano je sledil pritisk Italije, ki bi lahko povedla v 34. minuti, pred vrati Slovenije se je znašel Giuliano Fortini, požrtvovalni reprezentantje Slovenije pa so zadetek preprečili. Tokrat je zadnjih pet minut z igro brez vratarja poizkusila Italija, do priložnosti je prišel Čujec, ki je poizkusil s svoje polovice, Italijani pa so uspeli žogo zaustaviti. Priložnosti za zmago Slovenije pa ni izpustil junak srečanja Osredkar, ki je prestregel žogo in sam stekel proti italijanskim vratom ter zabil za vodstvo z 2:1. Slovenija je zdržala vse napade Italije in po zmagi osvojila prvo mesto v skupini A ter se zasluženo uvrstila v nadaljnje tekmovanje.

Poleg Slovenije v četrfinale iz skupinskega dela napreduje tudi Srbija. V četrtfinalu se bo futsal reprezentanca Slovenije pomerila z Rusi.

Slovenija : Italija Osredkar 31’, 39′; Honorio 4′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Mali nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladinska reprezentanca se je uvrstila na evropsko prvenstvo!

Futs al reprezentanca Slovenije do 19 let je prišla do visoke zmage nad Kazahstanom, kar j…