Slovenska članska futsal reprezentanca je kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2020 začela s porazom 3:1 proti Čehom.


Domačini so v dvorani Mestska Hala Vodova v Brnu bolje odprli tekmo in v 19. minuti vodili že z 2:0. Zadetke za Čehe sta prispevala Holy in Vnuk. V nadaljevanju so Slovenci prikazali produktivnejšo igro, zadeli tudi vratnico, a se rezultat do polčasa ni spremenil.

V drugem polčasu se je slovenski strateg Andrej Dobovčnik odločil za igro z vratarjem v polju. V tej vlogi je del druge polovice tekme odigral Alen Fetić, ki je bil podajalec pri edinem slovenskem zadetku na tekmi. Iz prekinitve je asistiral nekdanjemu soigralcu v vrstah Maribora Mateju Fideršku, ki je zaostanek zmanjšal na 2:1.

Kljub želji po zmagi, ki so jo pokazali naši reprezentantje in nekaterim nevarnim priložnostim (vratnico je po Čujcu stresel tudi Osredkar), so Čehi v 38. minuti potrdili zmago. Po napaki in prekršku Slovenije je bil iz kazenskega strela natančen Tomas Koudelka.

Slovenijo jutri čaka tekma s Kazahstanom. Za napredovanje na prvo svetovno prvenstvo v zgodovini slovenskega futsala, naša reprezentanca potrebuje osvojitev prvega mesta v skupini, drugouvršeno reprezentanco čakajo dodatne kvalifikacije.

ČeškaSlovenija 3:1
1:0 Holy (10.), 2:0 Vnuk (19.), 3:1 Fideršek (35.), 3:1 Koudelka (38./6m)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Florijan Ropert
Naloži več novic iz Mali nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nova zaupnica trenerju Morini

Futsal klub Dobovec bo v novo sezono znova vstopil s trenerjem Kujtimom Morino, ki je sode…