Slovenska futsal reprezentanca bo danes ob 18.30 uri igrala zadnjo tekmo elitnega dela kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu prihodnje leto v Uzbekistanu. Slovence čaka zelo pomembna tekma v gosteh, proti Češki izbrani vrsti.


Za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) je misli strnil tudi selektor Tomislav Horvat, ki je dejal: „Pot na Češko ni bila zahtevna, fantje so odpočiti in komaj čakajo tekmo. To je tekma, ko za utrujenost ni prostora. Fantje so psihološko pripravljeni in tudi spočiti.“ 

„Danes nas na drugi strani čaka kvalitetna Češka. To so pokazali in potrdili tudi v teh kvalifikacijah. Tudi oni bi lahko imeli sedem točk, kot jih imamo mi sedaj. Možnosti za zmago so 50:50. Pred nami je odprta tekma, gremo na zmago. Čehi igrajo specifično, kar nam po navadi ne ustreza, ker nas čakajo na protinapade. Velikokrat imamo tudi visoko posest žoge, kar nam tudi ne odgovarja ravno najbolj. Zavedamo se tega, a smo se maksimalno pripravili tudi na to,“ je v nadaljevanju povedal selektor.

„Vsi komaj čakamo tekmo. Ko smo prišli na Češko, se je čutilo, kako smo si vsi želeli situacije, v kateri smo: da moramo zmagati na zadnji tekmi kvalifikacij. O svoji usodi pa bolj ali manj odločamo sami. Zato se te tekme zelo veselim,“ je za zaključek povedal selektor Tomislav Horvat.

Slovenija je pri sedmih točkah, enako kot Italija. Posledično o usodi Slovencev odloča tudi Španija, ki je vodilna v tej skupini. Španska reprezentanca se bo danes ob 18.30 uri pomerila proti Italiji.

Tekmo slovenske izbrane vrste bodo navijači lahko spremljali tudi na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Poraz slovenske futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je današnjo tekmo proti Češki izbrani vrsti izgubila z rezu…