Mariborčani so si z zmago v Glasgowu zagotovili še vsaj šest nogometnih poslastic, prva bo na sporedu že 17. septembra, ko bo himna Lige prvakov ob gostovanju lizbonskega Sportinga donela v Ljudskem vrtu. Začetek prodaje vstopnic in cena le-teh za zdaj še nista znani, je pa že jasno, da bo tako kot je za evropske obračune že v navadi, da bo možno dragocene lističe kupiti v kompletu za vsa tri srečanja. Predkupno pravico pa bodo imeli lastniki sezonskih vstopnic.


Kot so zapisali na klubski spletni strani, Liga prvakov pomeni uresničitev sanj, toda hkrati tudi velik organizacijski zalogaj. Že playoff je sodil pod organizacijski nadzor UEFA, s številnimi posebnostmi. Zdaj se vse skupaj le še stopnjuje. Nizajo se sestanki, Ljudski vrt je že obiskal strokovnjak, ki je opravil analizo igrišča in trave. V prihodnjih dneh pridejo posebni odposlanci preverit še ustreznost stare tribune, parkirišč okoli stadiona, možnosti za brezhibno televizijsko produkcijo, zagotovitev predpisanega protokola za VIP-goste…

Vijoličasti imajo med dvaintrideseterico najmanjši stadion, a je jasno, da bi lahko za tri domače tekme s Sportingom, Chelseajem in Schalkejem napolnili tudi precej večje objekte. V klubu zato poudarjajo, da vstopnic za vse zainteresirane ne bo dovolj, saj je v skupinskem delu vsak gostitelj zavezan k rezervaciji še večjega števila sedežev za potrebe UEFA in njenih partnerjev, kot je bilo predpisano proti Celticu. Klub pa bomo moral spoštovati pogodbene obveznosti do klubskih sponzorjev, določen del vstopnic bo namenjen za igralce in njihove družinske člane, za otroke iz naše nogometne šole ter njihove starše, za navijaško skupino Viole, člane baznih postaj, obenem pet odstotkov celotne kapacitete stadiona pripada tudi gostujočemu klubu. Ob omejenih zmogljivostih Ljudskega vrta je Liga prvakov zagotovljena le kupcem sezonskih vstopnic, ki si jih je doslej priskrbelo največje število navijačev.

Cena sezonske vstopnice za letošnjo sezono, ki jo je še vedno možno kupiti v Vijol’ćni bajti, znaša 140 evrov za odrasle oziroma 70 evrov za mladostnike do 15. leta staroste, ter obenem prinaša še precej drugih ugodnosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani do remija na Rujevici

Tudi v Celju so prost vikend zaradi reprezentančne pavze izkoristili za pripravljalno tekm…