V Stožicah se bosta v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerila ljubljanska Olimpija in gostje iz Kranja. V tej sezoni sta se nasprotnika srečala že trikrat, dve zmagi sta pripadli Ljubljančanom, v 22. krogu so po preobratu slavili Triglavani.


Za Olimpijo po porazu v Celju ostaja vse manj upanja o obrambi naslova nogometnih državnih prvakov. Zeleno-beli niso izkoristili remija vodilnih Mariborčanov in po tridesetih odigranih krogih znaša prednost vijoličastih velikih enajst točk. V kadru Safeta Hadžića tokrat ne bo tudi novega na seznamu poškodavnih, Jucieja Lupete. “Vsekakor bomo morali popraviti svojo anemično igro, morali bomo igrati hitreje in pokazati željo po zmagi. Na vsaki tekmi moramo biti maksimalno osredotočeni. Triglav je zelo neugoden tekmec, vendar pa imaš lahko proti vsakemu nasprotniku težave, če ne igraš tako, kot je treba. Naredili bomo vse, da to tekmo dobimo,” se nove zmage nadeja Hadžić. Trener Olimpije se zaveda, da so poškodbe sestavni del športa in verjame, da ima znotraj razpoložljivega kadra prave zamenjave za poškodovane nogometaše: “V zadnjem času smo imeli veliko tekem in malo premora, tako da pride do poškodb, ki pa so sestavni del športa. Vsak igralec, ki dobi priložnost, jo mora izkoristiti, prikazati dobro igro in zadovoljiti kriterije Olimpije. Na srečo imamo raznovrsten kader in smo sposobni nadomestiti poškodovanega igralca.”

Kranjčani zasedajo sedmo mesto, vendar jih do konca sezone čaka krčevit boj za direktni obstanek v ligi. Zadnjeuvrščeni Krčani zaostajajo 12 točk, medtem ko je Gorica na devetem mestu osvojila zgolj dve točki manj. Triglav je v letošnji sezoni na gostovanjih odigral enakovredno domačim tekmam, saj je tako doma kot v gosteh osvojil po šestnajt točk. Na novo tekmo in boj za obstanek je osredotočen vratar bordo-rdečih, Darjan Curanovič: ”Vse je v redu, dokler nabiramo točke. Tako še naprej držimo tekmece v boju za obstanek na razdalji in imamo vse v naših rokah. Vsako izmed zadnjih šestih tekem bomo odigrali maksimalno in vsi smo prepričani v to, da bomo obstali med elito.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Karanović: “Skupinski del evropskega tekmovanja je realen cilj”

Po tekmi z Muro, ki se bo v zgodovino NK Maribora vpisala kot tekma na kateri so vijolični…