Zimski prestopni rok klubi v večini primerov uporabljajo predvsem za dopolnitev kadra. Pri Ljubljančanih se tega načela pozimi zagotovo niso držali, konkretna sprememba kadra je vplivala tudi na predstavo v uvodnih tekmah pomladanskega dela prvenstva. Kljub izbranim besedam v tednih pred nadaljevanjem sezone so se zmaji znašli v škripcih. Izgubili so obe tekmi, a proti Mariboru pustili malce boljši vtis kot včeraj na domačem terenu proti knapom. Toda kdo je ‘največji’ krivec za takšno dogajanje v klubu?


Forma celotne ekipe je v uvodnima tekmama nekoliko padla, morda so bila tudi pričakovanja v tem času previsoka za njihove sposobnosti. Strateg Luka Elsner v pripravljanjem obdobju ni imel na razpolago ‘dovolj’ časa, če malce pretiravamo, praktično ni bilo treninga, ko se je nekdo priključil ali pa zapustil ekipo. Zagotovo neprijetno za glavnega trenerja, ki mora skrbeti za več stvari hkrati, od igre pa vse do razpoloženja med igralci. Ko smo mislili, da vidimo kompletno moštvo zmajev, se je je pojavil še kakšen novinec, konkuriral za mesto v ekipi in pojavila se je dodatna ‘neprijetnost’ za Elsnerja.

Kakšni pa so sploh bili vzroki za tako drastične kadrovske spremembe? Olimpija je po dolgem času (skorajda dvajsetih letih) bila vsaj točkovno znova konkurenčna Mariboru. Igralska zasedba je bila uspešna in uigrana, nekateri prestopi so se pač morali zgoditi, razlogov za to je več. V prejšnji sezoni in jeseni dominantni igralci so se spomladi znašli na klopi ali pa sploh niso v kadru. V tej skupini zagotovo izstopa predvsem Kronaveter in Kirm. Prisotnost prvega pošteno manjka zvezni vrsti, saj Elsner pogreša prav nogometaša z več ideje glede gradnje napadov in natančnim strelom od daleč, drugi pa je ob stranski črti dobro sodeloval s Klinarjem ter v drugem delu jesenskega dela sezone vselej pustil srce na igrišču.

Jesenska menjava športnega direktorja ni bila tako nedolžna kot je bilo videti na prvi pogled. Ranko Stojić je s svojim poznanstvom in povezavami pripeljal vsaj na papirju zveneče okrepitve, ki naj bi Olimpiji v drugem delu sezone pomagale do ubranitve naslova. Čeprav je za ocene po dveh tekmah morda še prezgodaj, je do sedaj naziv okrepitve potrdil zgolj Alexandru Cretu, ki kljub nekaterim napakam na svojem položaju igra suvereno ter svoje naloge opravlja v skladu s pričakovanji.

Igralci, ki jih je v klub pripeljal bivši športni direktor Protega so bili v minulih tednih odpisani ali pa so na stranskem tiru. Očitno ima Stojić v precejšnji meri umazane roke pri sestavi moštva. Če že ne direktno pa vsaj posredno, saj je Luka Elsner tudi na novinarski konferenci pred derbijem potrdil, da je pomagal pri oblikovanju moštva. Toda očitno so se Ljubljančani v lov za okrepitvami podali prepozno, saj so bili nekateri igralci vadbi priključeni prepozno, da bi se uigrali in spoznali, kar za zdaj pušča precejšnje sledi tudi na igrišču.

Del krivde za bledo predstavo proti Rudarju pa zagotovo nosijo tudi nogometaši sami. Če je bilo pred derbijem z Mariborom med zmaji zaznati veliko mero motiva in želje, je strast do nogometne igre na včerajšnji temi z Rudarjem pogrešal tudi Luka Elsner in kot enega od razlogov za boleč udarec našel tudi v tem segmentu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…