Hrvaški nogometni klub Rijeka sporoča, da so s slovenskim strokovnjakom in nekdanjim selektorjem slovenske reprezentance Matjažem Kekom podaljšali pogodbo še za tri leta. Slovenec tako ostaja na Kantridi do leta 2017.


Slovenski trener je vodenje Rijeke prevzel februarja lani in z odličnimi rezultati in delom hitro postal ljubljenec tamkajšnjih navijačev. Najprej je Rečane uspešno preko kvalifikacij, prvič v klubski zgodovini, popeljal do skupinskega dela Evropske lige, zato so se v klubi odločili, da Matjažu Keku ponudijo izboljšanje pogodbe, kar je slednji tudi storil in razveselil športnega direktorja Srečka Jurićića: ”Zelo smo zadovoljni, ker se nam je s trenerjem uspelo dogovoriti za podaljšanje pogodbe. Z njegovim prihodom se je vse v klubu dvignilo na višjo raven. Podaljšanje pogodbe je v skladu z našimi načrti in ambicijami.” Mariborčan je večkrat potrdil, da se na Reki počuti odlično, zato je prejšnjo pogodbo, ki je trajala do junija 2014, podaljšal še za tri leta. ”V življenju je treba sprejemati odločitve. Nekatere so težke, druge lahke. Ta je bila najlažja!” so bile prve besede Matjaža Keka po podaljšanju pogodbe.

Rijeki gre pod vodstvom Matjaža Keka odlično, saj je po 13 prvenstvenih krogih nove sezone na tretjem mestu in vodilnima splitskim Hajdukom in zagrebškim Dinamom zaostaja le za točko. Po prvih treh krogih skupinskega dela Evropske lige je v močni konkurenci s francoskim Lyonom, španskim Betisom in portugalsko Vitorio Guimarãesom osvojila točko. Prav tako pa se je v hrvaškem pokalu prebila do osmine finala.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

VIDEO: Verbič in Gnezda Čerin prispevala k zmagi Panathinaikosa

V 6.krogu grške Superlige smo lahko ponovno spremljali Panathinaikos, katerega barve brani…