Selektorica slovenske reprezentance do 17 let je objavila seznam vpoklicanih igralk, na katere računa pred prihajajočim pričetkom kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Selektorica Tina Kelenberger je na seznam uvrstila dvajseterico igralk, in sicer so se na njem znašle: Vita Dodič (Primorje), Julija Poplašen (Primorje), Zara Kramžar (Krim), Rubi Krmelj (Krim), Zoja Kartuš (Olimpija), Tara Knego (Olimpija), Živa Rakovec (Pomurje Beltinci), Tia Šoštarič Karič (Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (Radomlje), Lea Dolinar (Radomlje), Ana Gerjol (Radomlje), Jona Javorič (Radomlje), Katjuša Kern (Radomlje), Maša Osojnik (Radomlje), Naja Poje Mihelič (Radomlje), Nuša Vidrih (Radomlje), Taja Vrhovnik (Radomlje), Nea Podbevšek (Radomlje), Tinkara Testen (Radomlje).

Slovenska izbrana vrsta bo 29. septembra proti reprezentanci Češke začela boj za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo spomladi leta 2022 gostila Bosna in Hercegovina. Ob Čehinjah bodo nasprotnice Slovenk še gostiteljice skupine Nizozemke (2. oktober) in Škotinje (5. oktober).

Pred nami so kvalifikacije. Skupina je precej pestra in kakovostna. Favoritinje so Nizozemke, nikogar pa ni za odpisati. Vsaka tekma bo težka in poglavje zase, a mi smo optimistični. Verjamemo v našo kvaliteto, ki jo premoremo. Pomembna je taktična disciplina, ki nas krasi. Zanemariti pa ne smemo idejo in vizijo v igri ter reprezentančno filozofijo. Pridobili smo posnetke nasprotnic. V tem tednu bomo s strokovnim vodstvom predelali še vse podrobnosti, da ničesar ne bomo prepustili naključju. Predvsem pa se bomo na treningu posvečali, kje so naše priložnosti in v čem ter kje smo lahko še boljši, je ob predstavitvi seznama za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejala selektorica.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mlajše selekcije Radomljank v leto 2023 vstopile z jasnim ciljem

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nogometno pomlad vstopila kot tretj…