Slovenskim futsalerjem na povratni tekmi ni uspelo priti do senzacije in se preko evropski prvakov Špancev prebiti na svetovno prvenstvo v Kolumbiji. Slovenska reprezentanca se je na dolgo pot odpravila z minimalno prednostjo, a so jo znova pošteno zdesetkale poškodbe. Slovenci so v prvi tekmi predvsem prikazali veliko več želje in borbe za razliko od gostov, z junaško predstavo pa so se varovanci selektorja Andreja Dobovičnika predstavili tudi v afriški Melilli.

ŠPANIJA 5:1 SLOVENIJA
Raul Campos (3′, 35′), Ortiz (24′), Miguelin (40′), Aicardo (40′); Širok (6′)

Španija: Juanjo, Ortiz, RIillos, Lozano, Campos. Na klopi: Sedano, Bebe, Aicardo, Fernandao, Pola, Lin, Alex, Miguelin, Adri. Selektor: Jose Venancio Lopez.
Slovenija: Puškar, Mordej, Fideršek, Čujec, Osredkar. Na klopi: A. Mordej, Bratič, Širok, Hozjan, Čeh, Štendler, Sovdat, Vulikić. Selektor: Andrej Dobovičnik.

Takoj po sodnikovem uvodnem žvižgu smo videli hitro vodstvo domačinov, v tretji minuti je bil uspešen Campos. Zgolj tri minute kasneje so Slovenci poravnali izid na 1:1 preko Široka. V nadaljevanju prvega polčasa smo videli napadalen nogomet s strani Špancem. Slovenci so še vedno imeli veliko borbenosti ter željo po presenečenju s prve tekme. Slovenska izbrana vrsta je prihajala do priložnosti preko hitrih tranzicij iz obrambe v napad. Z odličnimi obrambami se je spet izkazal Puškar, ki je držal Slovenijo v igri. Veliko grobih potez je pripeljalo do tega, da sta sodnika pokazala štiri rumene kartone in Slovenci so na odmor odšli z aktivnim rezultatom.

Že v začetku drugega polčasa se je znova izkazal odličen Puškar, ki je z izjemno dvojno obrambo preprečil gol domačinov. Štiri minute drugega dela so prinesle nov gol domačinov. Po lepo akciji iz prostega strela je iz drugega poizkusa zadel Ortiz. Po zadetku so Španci še močneje napadli vrata Slovencev, toda spet z odlično obrambo Puškar, ki je spravljal domačine ob živce. Deset minut pred koncem tekme so domačini že igrali s vratarjem v igrišču ter lovili prepotreben gol za napredovanje.

Pet minut pred koncem se je končno izplačala igra s vratarjem, saj so domačini po zmedi v slovenski obrambi izkoristili ponujeno priložnost za zadetek. Z bližine je slovenskega vratarja še drugič premagal Campos. Tudi Slovenci so takoj po prejetem zadetku zaigrali z dodatnim igralcem v polju in prišli do dveh lepih priložnosti, toda ob zaključkih je manjkalo natančnosti. Dvoboj je bil dokončno odločen v zadnji minuti, ko so Španci zadeli še dvakrat. Najprej je v polno meril Miguelín, ki je z bombo s prostega strela zagotovil napredovanje favorizirane Španije. Za petardo ob zaključku tekme je iz kazenskega strela zadel Aicardo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič: Fantje so bili razigrani

Mariborčani so po morda nekoliko presenetljivem porazu v Sežani, uspeli ujeti zmagovalni n…