Zvezdnik Atalante in slovenske reprezentance je finančno podprl obnovo igrišča na Planini. Novico so sporočili iz kranjske občine, s katero je Iličić sklenil donatorsko pogodbo v višini 30.000 evrov. Prenovljeno bo igrišče na Planini 2, ki je eno izmed javnih športnih igrišč v Kranju, tam pa je kot otrok igral tudi Iličić. 


Na njem smo kot otroci preživeli ure in ure in to so bile zagotovo dobro preživete ure: v gibanju, na svežem zraku, v dobri družbi. Zdrav duh v zdravem telesu, skratka, kar je vsekakor dobra popotnica za življenje. Želim si, da bi ta koncept zasledovalo tudi čim več današnjih otrok. Če bodo imeli na voljo dovolj površin za igro, sem prepričan, bodo tudi lažje odložili mobilne telefone in se raje zapodili za žogo,” je odločitev o donaciji pojasnil Iličić. 

Lastnica parka bo sicer občina, a ime bo nosil po Iličićevem vzdevku, torej “Jojo”. Nad Iličićevo investicijo v park Jojo so navdušeni tudi pri kranjski občini: “Poteza Josipa Iličića, na katerega smo iskreno ponosni vsi Kranjčani, je brez dvoma človekoljubna in zato hvalevredna. Veseli me, da je s tem aktivno pristopil in podprl strategijo celostne prenove soseske Planina. Srčno upam, da na novo urejenem igrišču vznikne in se razvije še kak tak športni talent,” je zadevo komentiral župan Matjaž Rakovec. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Lepa gesta sina nekdanjega selektorja

Svit Oliver Katanec, sin nekdanjega reprezentančnega selektorja Srečka Katanca, je navduši…