Slovenska izbrana vrsta se je danes odpravila na svoje peto evropsko prvenstvo, še četrto zapovrstjo, v Srbijo, kjer bo v beograjski Areni lovila ponovitev največjega uspeha z zadnjega prvenstva v Belgiji, ko se je uvrstila med osem najboljših ekip stare celine.


Žreb varovancem selektorja Dobovičnika sicer ni bil naklonjen. Slovenci so bili skupaj z reprezentancami Azerbajdžana, Madžarske in novincem na prvenstvu Kazahstana uvrščeni v tretji boben. S prvega je žreb našim določil sicer na papirju najslabšega nasprotnika – domačine Srbe, s katerimi bo slovenska reprezentanca otvorila prvenstvo. V slovensko A skupino je bila z drugega bobna izžrebana daleč najmočnejša zasedba tega kakovostnega razreda Portugalska, ki ima v svojih vrstah enega izmed najboljših posameznikov na svetu – Ricardinha.

Naši fantje bodo zmago in s tem verjetno zagotovljeno uvrstitev v nadaljnje tekmovanje iskali v torek, 2. februarja, proti Srbom, ko bo v glavnem mestu Srbije, v znameniti Areni, potekal futsal spektakel v borbi za četrtfinalno vstopnico. Druga tekma bo Slovenije bo odigrana dva dni kasneje, kljub nesporni kvaliteti pa Portugalci niso nepremagljiv nasprotnik.

Selektor Andrej Dobovičnik po dveh pripravljalnih tekmah z reprezentanco ZDA in pred odhodom v Beograd: “Na Obali smo opravili res kratke priprave z dvema tekmama. Če povzamem – fantje so pokazali pravi pristop, konec koncev pa nobeni ekipi ni lahko dati štirinajst golov. Igralci in strokovno vodstvo se zavedamo, da bosta tekmi v Srbiji popolnoma različni in da na teh dveh tekmah nismo favoriti, tako kot smo bili proti Američanom. Zagotovo pa se bomo potrudili in naredili vse po naših najboljših močeh, tako kot je reprezentanca že navajena. Če bo to dovolj, je težko reči, preveč optimistično bi bilo trditi, da se bomo sigurno uvrstili v četrtfinale. Sigurno pa je to nekakšen cilj, predvsem pa tudi naša želja.”

Avtorica: P. B.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…