Slovenska ženska futsal reprezentanca je na prvih izmed dveh pripravljalnih tekem izgubila z reprezentanco BIH (2-3). Tekma je bila na sporedu v Spodnjem Dupleku, danes pa se bosta isti moštvi pomerili še v Kidričevem.


Tekmo so boljše začele domače nogometašice. Za ekipo BIH je v 4. minuti zadela Nikolina Milović. Slovenke so nato zaigrale agresivneje in bile v 7. minuti nagrajene z izenačenjem. Zadetek je dosegla Ines Ermenc, a veselje ob izenačenju ni trajalo dolgo. Že dve minuti kasneje je Klementina Mavhar namreč dosegla avtogol in Bosanke so se zvona znašle v prednosti. V 38. minuti so gostiteljice zabile še tretji gol, slovensko napako v obrambi je izkoristila Branka Bagarić. Le minuto kasneje je Slovenija znižala na 2-3, ko je bila uspešna Ines Krajnc. Slovenke so nato vztrajno nastopale z igralko vratarko, a rezultata več niso uspele spremeniti.

“Namen teh zborov in tekem je, da se pripravimo za prihajajoče kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po letu in pol smo spet odigrali tekmo. Začenjamo novo zgodbo. Po letu in pol je bilo danes v ekipi kar šest debitantk. Tudi to se nam je poznalo na uvodu v tekmo, ko nismo bili pravi. Prisotna je bila trema. V nadaljevanju smo zaigrali boljše, tudi svoje priložnosti smo si ustvarili, žal pa bili premalo zbrani v zaključku akcij. Pa tudi njihova golmanka je bila zelo razpoložena,” je po tekmi povedal selektor Dejan Kramberger.

Slovenija : BIH 2 : 3

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke poražene od vrstnic iz Bosne in Hercegovine

Slovenska ženska izbrana vrsta do 19 let se je na današnji praznični dan v Čatežu v prijat…